Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Vecdet Öz’den ittifak açıklaması! ‘Etik dışı bir hareket...’

Vecdet Öz’den ittifak açıklaması! ‘Etik dışı bir hareket...’

ATA İttifakı’nın 2 partiden oluştuğunu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek açıklaması yapan Ülkem Partisi’nin ittifakı dışarıdan desteklediğini söyleyen Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz, konuyla ilgili açıklama yaptı.

  • İstanbul Gündemi
  • 29.05.2023 - 12:54

14 Mayıs seçimlerinden sonra dağılan ATA İttifakı paydaşlarının bazıları ikinci tur seçiminde Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı, bazıları ise Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekliyor.

“ATA İTTİFAKI 2 PARTİDEN OLUŞUYOR”

YSK’ya verilen dilekçede ATA İttifakı’nın Zafer Partisi ve Adalet Partisi’nden oluştuğunu, Türkiye İttifakı Partisi ile Ülkem Partisi’nin ise ittifakı dışarıdan desteklediğine dikkat çeken Vecdet Öz, iki partinin ATA İttifakı’nın adını kullanarak açıklama yaptığını ifade etti.

ÖZ’ÜN TWİTTER MESAJI ŞU ŞEKİLDE:

“Kamuoyuna duyurulur! Siyasi bir ittifak seçime katılma yeterliği olan en az iki parti tarafından kurulur ve ittifakın resmi muhatabı da ittifak bileşeni partilerdir. Ata İttifakı Adalet ve Zafer Partileri tarafından kurulmuş iki bileşenli bir ittifaktır ve bazı siyasi partiler tarafından da dışarıdan desteklenmiştir. İttifak Cumhurbaşkanı adayı, her iki partinin yönetim kurullarının onayı ile belirlenmiş ve seçimlerin hitamında ittifakla ilişkisi kalmamış olan kişiyi ifade eder. Şu anda Ata İttifakı’nın ana bileşeni ve resmi muhatabı olan her iki parti de Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun şahsına destek vermektedir. Cumhur İttifakı’na destek veren eski adayımızın ve geçmişte destek dışında ittifakımızla hiçbir resmi ilişkisi olmayan iki partinin ittifakımızın adını kullanıyor olması etik dışı bir harekettir, muhalefet politikalarımıza gönül vermiş seçmenimize saygısızlıktır.

NE OLMUŞTU?

Dr. Sinan Oğan’ı 14 Mayıs Cumhurbaşkanı Seçimi’nde cumhurbaşkanı adayı gösteren ATA İttifakı, seçimlerin hemen ardından dağılmıştı. Partiler, 2. turda desteklenecek aday konusunda fikir birliğine varamamıştı.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.