Dolar 34,1608
%-0.11
Euro 37,7604
%-0.18
Altın 2.920,930
%-0.09
Bist-100 8.898,00
%-1.27

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Ümraniye Belediyesi Geleneksel Okçuluk Yarışması Başladı

  • İstanbul Gündemi
  • 19.01.2017 - 22:46

Unutulmaya yüz tutmuş kültürel değerlerimizi ayağa kaldıran Ümraniye Belediyesi tarafından Haldun Alagaş Spor Kompleksi´nde düzenlenen Geleneksel Okçuluk Yarışması, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan´ın da katıldığı törenle gerçekleşti.

Haldun Alagaş Spor Kompleksi´nde düzenlenen yarışmanın açılış törenine Etnospor  Konfedrasyon Başkanı Bilal Erdoğan ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can´ın yanı sıra Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Balıkesir Altı Eylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu Ümraniye İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Ümraniye İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu,  AK Parti İlçe Spor Hizmetleri Müdürü Muhammet Kılıç, AK  Parti  Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları ile Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları Maliki Ejder Batur,  Mesut Özdemir, Muhtarlar, STK temsilcileri çok sayıda vatandaş katıldı.

Program, Atatürk Ortaokulu öğrencilerinden oluşan halk oyunları ekibi ile Ümraniye Belediyesi mehter takımının gösterisi ile başladı. Ardından Okçu Adnan Mehel, okçuluk tarihi hakkında bilgi verdi.

Etnospor Konfederasyon Başkanı Bilal Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, eskiden olduğu gibi bugün de bireylerin hem fiziki hem de manevi gelişimi için okçuluk sporunun toplumda yeniden yer etmesini istediklerini söyledi.

Okçuluk sporunun yeniden canlanmasında emeği geçen yerel yönetimlere, Ümraniye Belediyesine ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür eden Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü;  "Bugünlerimiz biraz zor geçiyor, üst üste kötü haberler geliyor olabilir. Yüz yıl önce Çanakkale´yi, 1. Dünya Savaşı´nı, bir imparatorluğun çöküşünü yaşadık. O zaman kahramanlık hikayeleri eşliğinde bu millete diz çöktürdüler, şimdi de bu milletin ayağa kalkışını istemeyenler yine diz çöktürmek istiyor. Bu ülke ilk defa hem bölgesinde hem dünyada ses getiriyorsa, zulme karşı haykırabiliyorsa, ´Dünya beşten büyüktür.´ diyebiliyorsa, dünyanın dört bir yanında mazlumun, güçsüzün, zulme uğramışın yanında yer alıyorsa, dünyada dış yardım yapan üçüncü sırada yer aldıysa işte bu milletin yeniden ayağa kalktığının, kimliği, kişiliği ve şahsiyetiyle yeniden buluştuğunun emarelerini gördüğümüz için. Bu duruşu durdurmak isteyenler, ne yaparlarsa yapsınlar, Çanakkale´de, Kurtuluş Savaşı´nda nasıl bir kahramanlık destanı yazıldıysa, işte çok geriye gitmeyelim 15 Temmuz´da da aynı kahramanlık destanı yazıldı. Bu millet bağımsızlığını korumak, dünyada mazlumların dostu olmak, haksızlığa karşı durmak için nice kahramanlık destanları yazmaya evelallah hazırdır. Onun için bu çalışmaların sadece birer spor etkinliği olmaktan çok daha öte çalışmalar olduğunu düşünüyorum, hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyor, emeği geçenlere tekraren teşekkür ediyorum? dedi.

 Etnospor  Konfederasyon Başkanı Bilal Erdoğan´ın konuşmalarının ardından Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can,kendisine çiçek takdim etti.

Programda bir konuşma gerçekleştiren  Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can konuşmalarını şöyle dedi; ?Hak için adalet için mazlumun yanında olmak adına zalimin karşısında duran milletimiz Allah´ın izniyle hiçbir zaman ezilmedi bundan sonra da ezilmeyecektir. Hamdolsun ki bu sıkıntılı günlerimizde milletimize karşı yedi düvelden hep beraber saldırıldığı dehşet zamanda ülkemiz dünden daha güçlü dünden daha gelişmiştir. Yine hamd edelim ki asla pes etmeyen bir hükûmetimiz  var ? dedi. Geleneksel Okçuluk Sporu hakkında bilgi veren Başkan Hasan Can; ?Değerli  kardeşlerim  okçuluk yarışmalarının olması münasebetiyle okçuluk konusunda bugün geldiğimiz noktada,  Etnospor Başkanı Bilal Erdoğan kardeşimizin çok büyük katkıları ve gayretleri var. Bugün İstanbulumuzun dört bir tarafında okçuluk kulüpleri kuruldu. Attığı zaman ?sen atmadın bunu  ancak Allah atmıştır´ diyerek ?Ya Hak´ diyerek atan ve hedefi vuran okçularımız var. Yaklaşık 14 kulüpten 200 civarında sporcumuz yarışacak en iyi olanın kazanmasını temenni ediyoruz ve Ümraniye Okçuluk Kulübü olarak bu yarışmaya 40 sporcumuzla katılıyoruz. Rabbim okçularımıza attığına Hak için vurmayı ve bu milletin varlığına hançer saplamak isteyenlerin göğsüne bu okları saplamayı nasip eylesin diyorum. Bütün sporcularımıza başarılar dileyerek hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum? dedi.

Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, ?Ümraniyemizin hem kültürel bakımında hem spor anlamında her zaman en iyi olmasını arzu ediyoruz.  Gençlere bol bol kitap okumalarını ve bir sanat dalıyla ilgilenmelerini tavsiye ediyoruz  ve tüm gençlerimizi kutlayarak başarılar diliyoruz? dedi.

Ardından bir konuşma gerçekleştiren Balıkesir Altı Eylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can´a spora desteklerinden ve yapmış olduğu faaliyetlerden dolayı teşekkürlerini sunduğunu söyledi.

Ümraniye İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu, ?Günümüzde spor denilince akıllara futbolun geldiği bir ortamda okçuluk sporuna destek veren başta Bilal Erdoğan Bey´e ve okçuluk sporuna katkı yapan herkese teşekkür ediyor ve bu yarışmayı düzenleyen Ümraniye Belediyesini kutluyor ve teşekkürlerimi sunuyorum? dedi.

 Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Özdemir, Geleneksel Okçuluk Sporu hakkında bilgi vererek;  ?Bu imkanları sunan değerli Belediye Başkanım Hasan Can´a  ve Etnospor Konfederasyon Başkanı Bilal Erdoğan´a teşekkürlerimi sunuyorum? dedi.

Programın sonunda yapılan yarışmalarda dereceye giren sporculara Ümraniye Belediyesi tarafından madalyaları takdim edildi.

 

 

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.