Dolar 33,9762
%0.11
Euro 37,6709
%-0.39
Altın 2.727,450
%-0.69
Bist-100 9.771,00
%-1.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türkiye’de çocuk işçi sayısı her yıl artıyor

Türkiye’de çocuk işçi sayısı her yıl artıyor

Dünya’da ve Türkiye’de çocuk işçi sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. 2022 yılı verilerine göre nüfusunun yüzde 26.5’i çocuk olan Türkiye’de çalışan çocuk oranı ise yüzde 18.7.

  • İstanbul Gündemi
  • 18.11.2023 - 13:22

Hayata Destek Derneği, nerede doğduklarına, kim olduklarına, cinsiyetlerine, dinlerine, etnik kökenlerine bakmaksızın bütün çocukların haklarını gözetiyor. Çocuk işçiliğiyle mücadele başta olmak üzere çocukların haklarına erişmesi için çalışan Hayata Destek, 20 Kasım Çocuk Hakları Günü’nde, çözüm önerilerini gündeme getirdi.

EKONOMİK SORUNLAR NEDENİYLE BİRÇOK ÇOCUK OKULU YARIDA BIRAKMAK ZORUNDA KALIYOR

Ekonomik sorunlar nedeniyle bir çocuğun en temel hakkı olan eğitim hakkı elinden alınıyor. Çocuklar okula gitmeleri gereken yaşta, çocuk işçi olarak hayatına devam etmek zorunda kalıyor. Milli Eğitim Bakanlığı İstatistiklerine göre eğitim çağındaki 5-17 yaş aralığındaki 1 milyon 201 bin çocuğun okul kaydı yok. Çocukların eğitim dışında kalmasının temel nedenlerinden biri ekonomik sorunlar oldu.

HAYATA DESTEK DERNEĞİ, ÇOCUK İŞÇİLİĞİYLE MÜCADELE EDİYOR!

Hayata Destek Derneği, çocuk işçiliği sorununa dikkat çekmek ve bu konuda farkındalık yaratmak için birçok proje yürütüyor. Çocuk işçiliği ile mücadelede toplumsal bir duyarlılık yaratmak, çocukların eğitim haklarını savunmak için çeşitli çalışmalar yapıyor. Dernek, çocuklara yönelik sosyal koruma çalışmaları kapsamında, çalıştırıldığı için okula gidemeyen çocukların; eğitime kaydı ve devamlılığını destekliyor. Ayrıca düzenlenen bağış kampanyalarıyla daha fazla çocuğun eğitim hakkına erişmesine ve yoksulluk döngüsünden çıkmalarına katkı sağlamak amaçlanıyor.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.