Dolar 33,9951
%0.3
Euro 37,8702
%0.72
Altın 2.822,110
%0.44
Bist-100 9.577,00
%-1.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
TİHEK’ten o ev sahipleri için emsal karar!

TİHEK’ten o ev sahipleri için emsal karar!

Bekara ev kiralamayan ev sahibine Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) tarafından 5 bin 958 TL idari para cezası verildi.

  • İstanbul Gündemi
  • 17.02.2024 - 15:23

Gerekçeli kararda, “ayrımcılık yasağına aykırı bir muamelede bulunulduğu kanaatine varılmıştır” ifadelerine yer verildi.

EV SAHİBİNİ ŞİKAYET ETTİ

Bir internet sitesinde gördüğü kiralık ev ilanı için emlakçıyla iletişime geçip ön koşullarda anlaştığını belirten B.C.H, ev sahibinden bekara evini kiralamak istemediği yanıtını aldığı gerekçesiyle şikayette bulundu. Ankara’da geçen olayda, ayrımcılık yapıldığı iddiasıyla Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu’na (TİHEK) başvuran B.C.H, emlakçıyla yaptığı görüşmenin ekran görüntüsünü delil olarak sundu. Görüntüdeki yazışmalarda emlakçının, “‘Bekar olmasın’ dedi, konuşuyoruz ev sahibi ile” mesajını attığı görüldü.

HERHANGİ BİR SÖZLEŞME İMZALAMADIĞINI İDDİA ETTİ

İddialara karşı yazılı görüşü talep edilen emlakçı, sadece ev sahibi ve kiracı adayını bir araya getirdiklerini, bunun dışında ev sahibi adına herhangi bir karar veremeyeceklerini belirterek, bu konuda herhangi bir sorumluluklarının olmadığını savundu. Ev sahibi A.A.Ş. ise evin kiralanması için emlakçıyla herhangi bir sözleşme imzalamadığını iddia etti.

5 BİN 958 LİRA İDARİ PARA CEZASI

Başvuruyu karara bağlayan TİHEK, ev sahibine “ayrımcılık yasağını” ihlal ettiği gerekçesiyle 5 bin 958 lira idari para cezası verdi.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.