Dolar 33,9762
%0.11
Euro 37,6709
%-0.39
Altın 2.727,450
%-0.69
Bist-100 9.771,00
%-1.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sözde 'Dağlık Karabağ Cumhuriyeti' kendini feshetti

Sözde 'Dağlık Karabağ Cumhuriyeti' kendini feshetti

32 yıl önce yasadışı olarak Azerbaycan’dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden sözde Dağlık Karabağ Cumhuriyeti, kendini feshetmek zorunda kaldı. Sözde Ermeni yönetimi Başkanı Şahramanyan 1 Ocak 2024’ten itibaren bölgedeki yapılanmanın varlığının sonlanacağını açıkladı.

  • İstanbul Gündemi
  • 29.09.2023 - 10:29

Azerbaycan’ın üç yıl önce Karabağ’daki Ermeni işgalini sonlandırdığı İkinci Karabağ Savaşı ve 19 Eylül’de gerçekleştirdiği ve 24 saatte tamamlanan anti terör operasyonunun tarihi neticesi gerçekleşti.

KARABAĞ YÖNETİMİ TAMAMEN AZERBAYCAN’A DEVREDİLECEK

1991 yılında, yasadışı yoldan Azerbaycan’dan ayrıldığını ilan eden ayrılıkçı Karabağ Ermenileri, 32 yıl aradan sonra “Artsakh” adını verdikleri sözde Dağlık Karabağ Cumhuriyeti Devleti’ni feshetmek zorunda kaldı. Ayrılıkçı oluşumun lağvedildiğini açıklayan belge, sözde Ermeni yönetimi Başkanı Samvel Şahramanyan imzasıyla yayınlandı. Alınan karara göre 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren Karabağ yönetimi tamamen Azerbaycan’a devredilecek.

İSTEYEN KALABİLİR

Tarihi fesih kararnamesini imzaladığını duyuran Karabağ’daki sözde Ermeni devletinin lideri Samvel Şahramanyan, “Karar alınmıştır. 1 Ocak 2024 tarihine kadar Karabağ’daki tüm devlet yapılanması dağıtılarak kurum ve kuruluşları kapatılacak. Devlet kurumlarının kapatılmasının ardından sözde Dağlık Karabağ Cumhuriyeti lağvedilmiş sayılacak” dedi. Kararın Karabağ’da yaşayan halkın güvenliği için, Rusya’nın arabuluculuğunda alındığını kaydeden Şahramanyan, bölgedeki Ermeni militanların silahlarını bırakarak Laçin üzerinden Ermenistan’a geçebileceklerini ifade etti. Bölgeden ayrılmayıp Azerbaycan yönetimi altında yaşamayı kabul eden Ermeniler için de açıklamalarda bulunan Şahramanyan, bu kişilerin entegrasyon koşul ve şartlarını Azerbaycanlı yetkililerden öğrenerek kararlarını vereceğini kaydetti.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.