Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Siber dolandırıcıların taktikleri bitmiyor! Dolandırmak için bu kez de...

Siber dolandırıcıların taktikleri bitmiyor! Dolandırmak için bu kez de...

Siber suçlular, yeni uygulama ve taktiklerle internet kullanıcılarının kişisel bilgilerini tehdit etmeye devam ediyor.

  • İstanbul Gündemi
  • 19.07.2023 - 10:21

Bitdefender Antispam Lab araştırmacıları, siber suçluların e-posta aracılığıyla İlluminati tarikatının adını kullanarak internet kullanıcılarını dolandırdığını açığa çıkardı.

DOLANDIRICILIK KAMPANYASINA KARŞI KULLANICILARI UYARILAR

Ana akım kültürde sayısız komplo teorisinden biri olarak ünlenen İlluminati, günümüzde en çok ilgi duyulan konulardan biri haline geldi. Durumu fırsata çeviren siber suçlular, İlluminati’ye ‘’üye’’ toplama adı altında dünya genelindeki birçok internet kullanıcısına spam e-postalar göndermeye başladı. Sözde "İlluminati Kabalaları" ile bizzat iletişime geçen araştırmacılar, 200 bin dolar maaş ve yeni ev gibi tekliflerle dünya çapında yeni "üyeler" arayan dolandırıcılık kampanyasına karşı kullanıcıları uyarıyor.

200 BİN DOLAR MAAŞ VE YENİ EV TEKLİF EDİLİYOR

Zenginlik ve lüks yaşam tarzı karşılığında dünyayı kontrol eden organizasyonlarına katılmaya davet eden çete üyeleri, işe alım amacıyla çoğunlukla Gmail ve AOL üzerinden spam e-postalar gönderiyor. Ancak Bitdefender Antispam Lab araştırmacılarının elde ettiği bilgiler doğrultusunda, dolandırıcıların sadece iki hafta içinde kullanıcıları ikna etmek amacıyla WhatsApp işletme hesapları oluşturarak uluslararası telefon numaraları kullandıklarını ortaya koydu. Facebook ve Twitter’dan alıntı sözlerle bağ kurmaya çalışan dolandırıcılar, işe alım karşılığında aylık 200.000 dolar ve üzeri maaş, yeni bir ev, üst düzey ünlülerle randevular, sihirli bir tılsım ve sadece davetle girilebilen elit bir kulübe giriş imkanı sunarak kullanıcıları kandırmaya çalışıyor.

EN ÇOK ABD’DEKİ KULLANICILAR HEDEF ALINIYOR

Araştırmacılar, WhatsApp'ta iletişime geçtikleri dolandırıcıların çoğunun ana dillerinin İngilizce olmadığını ve iletilen mesajların kopyala-yapıştır metinler olduklarını analiz etti. Bunun üzerine spam e-postaların IP adreslerini inceleyen araştırmacılar şaşırtıcı verilere ulaştı. Araştırmaya göre spam e-postalar Nijerya (%40), Güney Afrika (%16), ABD (%14), Hollanda (%13) ve Arjantin ve Brezilya (her biri %5) üzerinden gönderiliyor. Dolandırıcılar, çoğunlukla ABD'deki alıcıları (%62) hedef alsa da sahte e-postalar Avustralya (%11), İngiltere ve Almanya (%7), Güney Afrika (%6), İrlanda (%2) ve Çek Cumhuriyeti ile Slovakya'daki (her biri %1) kullanıcıların gelen kutularına da ulaşıyor.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.