Dolar 34,0090
%-0.15
Euro 38,0108
%0.28
Altın 2.826,790
%0.85
Bist-100 9.976,00
%2.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sarıyer Mahalleler Birliği’nden tapu için imza kampanyası!

Sarıyer Mahalleler Birliği’nden tapu için imza kampanyası!

Sarıyer Mahalleler Birliği, tapu süreci başlamayan mahalleler için Sarıyer Belediyesi önünde imza kampanyası düzenledi. Toplanan imzalar Sarıyer Belediye Başkanlığı, CHP ve AK Parti grubuna teslim edildi.

  • İstanbul Gündemi
  • 08.11.2023 - 10:49
  • Güncelleme: 08.11.2023 - 10:54

Yoğun katılımın olduğu imza kampanyasına mahalle muhtarları, Sarıyer Mahalleler Birliği, STK’lar ve vatandaşlar katıldı. Hukukçu Erbay Yucak’ın konuşması sırasında meclis üyeleri de vatandaşların bulunduğu alana geldi.

ERBAY YUCAK: “SESİMİZİ DUYSUNLAR”

Sarıyer Mahaller Birliği adına açıklama yapan hukukçu Erbay Yucak, bir araya gelme sebeplerini anlatırken, “Bugün burada bulunmamızın sebebi Pınar Mahallesi ve Rumeli Hisarüstü ile eksikliklere rağmen başardığımız tapu sürecinin onların aleyhine işlememesi ve diğer mahallelerin tapu süreçlerinin başlatılmasını istememizdir. Yani Pınar Mahallesi ve Rumeli Hisarüstü’ne sahip çıkmaya devam ediyoruz. Henüz tapu süreci başlamamış mahallelerin de tapu sürecinin başlaması için buradayız. Ne için buradayız? Haklarımız için. Ne için buradayız? Tapularımız için. Ne için buradayız? Haklarımız için. 3 defa sesleniyoruz ki sesimizi duysunlar. Sarıyer Belediye Meclisi’nden ne istiyoruz? Her mahallenin imza masaları olacak. O imza masalarında bilgilerinizi yazarak imza atacaksınız. Daha sonra üst yazı ekleyeceğiz. Akabinde o imzaları Sarıyer Belediye Başkanlığı, CHP ve AK Parti grubuna vereceğim” şeklinde konuştu.

“SİYASETÇİLERİ HALKLA BİRLİKTE OLMAYA DAVET EDİYORUZ”

Siyasi partilere seslenen Yucak, “Bizim hakikatimizde bu mahalleler yolu yokken, suyu yokken, çamur içerisindeyken, ayağı çamurlu olduğu için arabaya alınmadığınız ve bu yüzden ayağına poşet geçirerek dolmuşa bindiğiniz zamanları, babalarınızın, dedelerinizin ve sizlerin buraları sonuna kadar hak ettiğinizi düşünüyoruz. O yüzden Sarıyer’in bu mahallelerinde tapu sorununu kim suiistimal ediyorsa, kim tapuyu vermiyorsa rant projelerinden taraftır. O yüzden siyasetçileri halkla birlikte olmaya, halkın sesine kulak vermeye davet ediyoruz” dedi.

HÜSEYİN COŞKUN: “BU KONUYU SİYASET ÜSTÜ TUTMAYA DEVAM EDELİM”

Erbay Yucak’ın ardından söz alan Sarıyer Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Hüseyin Coşkun, “Haklı davanızda yanınızdayız. Hangi parti olursa olsun mülkiyet ve imar üzerinden kim siyaset yapıyorsa onursuzdur. İBB Meclisi’nde Cumhur İttifakı’nın oylarıyla geldiğimiz noktayı konuşabiliyoruz. Hem burada hem de Saraçhane’deki toplantıda sizin yanınızda olan ilk grup biz olduk. Biz üzerimize düşeni fazlasıyla yaptık. Bu konuyu siyaset üstü tutmaya devam edelim. Çözüm üretelim” ifadelerini kullandı.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.