Dolar 34,1202
%0.31
Euro 38,0578
%0
Altın 2.868,390
%1.38
Bist-100 9.929,00
%-0.47

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Saadet Partisi'nin düzenlediği mitingde ‘Filistin için özgürlük’ çığlığı yükseldi!

Saadet Partisi'nin düzenlediği mitingde ‘Filistin için özgürlük’ çığlığı yükseldi!

Saadet Partisi tarafından organize edilen ‘Özgür Filistin Mitingi’ Maltepe Etkinlik Alanında düzenlendi. On binlerce kişinin hıncahınç doldurduğu alanda Türkiye ve Filistin bayraklarıyla Gazze’de zulme uğrayanlara destek mesajı verildi.

  • İstanbul Gündemi
  • 15.10.2023 - 19:05
  • Güncelleme: 15.10.2023 - 19:18

Dev mitinge; Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, HÜDAPAR lideri Zekeriya Yapıcıoğlu, Gazze Hükümet Temsilcisi Kamal Aboun ve Filistin Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, STK ve siyasi parti temsilcileri ile binlerce vatandaş katıldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun etkinlik mesajı sahnede bulunan ekranda yayınlandı.

TEKBİRLERLE FİLİSTİN' DESTEK VERDİLER

Miting için binlerce kişi, Türkiye ve Filistin bayraklarıyla alanı doldurdu. Sanatçıların sahnede okuduğu şiir ve şarkılarla başlayan organizasyon, Filistin'de yaşananlara dair video gösterimleriyle devam etti. Katılımcılar, "Özgür Kudüs" , "Filistin'e selam, direnişe devam" sloganları ve tekbirlerle Filistin' destek verdi.

ÖMER FARUK YAZICI’NIN KONUŞMASI ŞU ŞEKİLDE:

“Filistin Davası; Balkanlardan Endonezya’ya, Kuzey Asya’dan Nijerya’ya yüreğinde insanlık onuru hassasiyeti taşıyan tüm vicdan sahiplerinin ortak davasıdır. Bugün burada; farklı partilerden, farklı kimliklerden, farklı aidiyet gruplarından binlerce insan bir arada. Bugün, burada toplanarak insanlık davasını savunanlara, bu meydanda bir olup zulme karşı lanet okuyanlara selam olsun! İsrail işgal rejimi; 1948’den bu yana adım adım Filistin topraklarını işgal etmekte; her türlü zulüm ve baskı mekanizmasını işleterek dünyanın gözü önünde bir soykırım suçuna imza atmaktadır. Geçmişte; Deir Yasin Köyü’nde, Şabra ve Şatilla’da, El Halil’de, Kudüs’te gerçekleşen katliamlara bu sefer Gazze’de devam ediyorlar.”

“GAZZE ADETA TOPLU BİR MEZARA DÖNDÜRÜLMEYE ÇALIŞILIYOR”

“Gazze’de, dünya tarihinin en alçak soykırımını izliyoruz. Çocuk hastaneleri bombalanıyor, yasaklı olan fosfor bombası kullanılarak savaş suçu işleniyor; su, elektrik ve internet kesilerek Gazze adeta toplu bir mezara döndürülmeye çalışılıyor. Tabii ki bu makus talihi reddeden Filistinli Müslümanlara tek bir yol kalıyor: Direnmek, zulme karşı mukavemet göstermek!”

“KALPLERİ KARARMIŞ O GÜRUHA SESLENİYORUM”

“İşte, 7 Ekim Cumartesinden itibaren ölümü öldüren yiğitlerin, Filistinli Mücahitlerin yaptığı şey budur Birilerinin iddia ettiği gibi sivil öldürmek, terör saçmak değil, direnmek, vatan topraklarını müdafaa ederek tüm dünyaya Filistin Davasının haklılığını haykırmaktır. Özellikle Batı dünyasına şirin gözükmek için İsrail güzellemesi yapan sözde aydın, kendine çağdaş diyen, özde kalpleri kararmış o güruha sesleniyorum.”

 “KENDİNİZE GELİN VE SİYONİST İSRAİL’İN TÜRKİYE ÜZERİNDEKİ PLANLARINA BİR BAKIN”

“Kendinizden üstün gördüğünüz Batı’ya şirin görünmeyi belki becerirsiniz. Ama unutmayın ki Siyonizm, kendisinden başkasına asla yaşam hakkı tanımaz. Yaşam tarzı ve hayat pratikleri size benziyor diye aldanarak Siyonist İsrail’e yaranmaya çalışmak; en hafif tabiriyle sefilliktir, düşkünlüktür! Bir an durun ve kendinize sorun: Ben aklımı, vicdanımı nerede bıraktım? Kendinize gelin ve siyonist İsrail’in Türkiye üzerindeki planlarına bir bakın. Siyonistler, sapkın inançlarının karanlığında Büyük Ortadoğu Projesi’ni hayata geçirerek Arz-ı Mevud’a ulaşmayı, böylece tüm dünyayı kendisine köle etmeyi istiyor. Bunun için Suriye’de, Libya’da, Afganistan’da, Irak’ta büyük savaşlar çıkarttılar. Hedeflerinde artık Türkiye var! Bu gerçeğe uyanmamız, Siyonistlerin topraklarımız üzerindeki emellerine dur dememiz gerekiyor! Zira, bugün Filistinlilerin yanında durmazsak, yarın bu gözü dönmüş canilerle kendi topraklarımızda savaşmak zorunda kalacağız.”

“TÜRKİYE’Yİ PARÇALAMA HAYALLERİNİ ALLAH’IN İZNİYLE YERLE YEKSAN EDECEĞİZ”

“Bugün Gazze’ye olan, yarın Diyarbakır’a olacak. Dün Batı Şeria’da gerçekleşen katliam, öbür gün Adana’da yaşanacak. Bütün bu şeytani planlar karşısında; Tarafımız nettir, Filistin’in izzetli mücahitlerinin yanıdır. Bugün tuttuğumuz saf, müstekbirlere karşı mazlumların safıdır. Zulmü alkışlayamayız, zalimi asla sevemeyiz! Bizler; güce, lobilere boyun eğmemeyi, Banane Amerika’dan diyerek duruş ortaya koyan liderimizden Erbakan Hocamızdan öğrendik. Masallarla uyutulmamayı, şuurlu Müslüman olmayı ondan dinledik. İsrail’in bizi köle ederek kurmak istediği zulüm düzeninin çarklarını nasıl bozacağımızı da Erbakan Hocamız bize öğretti. Biz bu oyunu bozarız! Büyük İsrail Projesini, Arz-ı Mevud planlarını, Türkiye’yi parçalama hayallerini Allah’ın izniyle yerle yeksan edeceğiz.”

 “RABBİMİZ BU SESİMİZİ MAZLUMLARA GÜVEN ZALİMLERE KORKU OLARAK DUYURSUN”

“Elhamdülillah, bugün burada muhteşem bir birliktelik göstererek irademizi güçlendirdik, hakikati haykırdık. Ortak davamız Filistin’in bu ortak mitingine katıldığınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Kısa zaman içerisinde miting organizasyonumuzu yapan Tertip Heyetimize, görev alan her bir kardeşimize, gönülden destek olan isimsiz kahramanlara teşekkür ediyorum. Rabbimiz bu sesimizi mazlumlara güven zalimlere korku olarak duyursun. Allah’a emanet olunuz. Es-selamu aleyküm.”

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.