Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Rusya’da seferberlik karşıtları sokakta!

  • İstanbul Gündemi
  • 22.09.2022 - 13:56

Putin‘in ulusa sesleniş konuşmasının ardından ülke genelinde 38 farklı şehirde mitingler düzenlendiği kaydedildi. Rusya İçişleri Bakanlığı 'yetkisiz toplantılar düzenlemeye' yönelik girişimleri durdurduğunu açıkladı. Protestolar, Moskova‘nın Şubat ayında Ukrayna‘ya askeri müdahalede bulunacağını açıklamasının ardından yapılan gösterilerden bu yana Rusya‘daki en büyük eylem oldu.

1300 GÖZALTI!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin‘in kısmi seferberlik ilan etmesi sonrası ülke genelinde düzenlenen protestolarda en az bin 300 kişi gözaltına alındı.

‘SEFERBERLİĞE HAYIR‘ SLOGANLARI

Protestocular, 'Seferberliğe hayır' sloganları attı. Eyleme katılan Vasily Fedorov, ‘Herkes korkuyor. Ben barıştan yanayım ve ateş etmek istemiyorum. Ama şimdi dışarı çıkmak çok tehlikeli, aksi takdirde çok daha fazla insan olurdu.’, 60 yaşındaki Alexei, ‘Mitinge katılmayı planlayarak çıktım ama görünüşe göre herkesi tutuklamışlar. Bu rejim kendini mahkum etti ve gençliğini yok ediyor.’ diye konuştuğu kaydedildi.

HERKES RUSYA’YI TERK ETMEYE ÇALIŞIYOR!

Vatandaşlar hızla Rusya’yı terk etmeye başladı. Akın akın Rusya’dan çıkan vatandaşların en çok Antalya’ya geldiği kaydedildi. İnternet arama motorunda ise en çok aranan cümle ‘Rusya nasıl terk edilir?’ olduğu ortaya çıktı.

Göksenin Aktaş - İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.