Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Emre Olur hakkında flaş gelişme!

  • İstanbul Gündemi
  • 21.09.2022 - 18:57

Suç örgütü lideri Sedat Peker‘in basın danışmanı olarak bilinen ve Arnavutluk‘ta yakalandıktan sonra Türkiye‘ye iade edilen Emre Olur, emniyetteki işlemlerinin ardından Kartal‘daki Anadolu Adliyesi‘ne sevk edilmişti. Savcılıktaki işlemleri tamamlanan Olur, ‘suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma’ suçundan tutuklanması talebiyle Anadolu Sulh Ceza Hakimliği‘ne sevk edildi.

TUTUKLANDI!

Sevk edildiği hakimlikte Emre Olur‘un ‘suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma’ suçundan tutuklanmasına karar verdi.

ÜZERİNDEN 2 YENİ TELEFON, 2 SİM KART OLMAK ÜZERE 4 DİJİTAL MATERYAL ÇIKMIŞ!

Gazeteci Gökhan Özbek ve 11 gazetecinin Emre Olur ile görüştüğü iddiası ile sorguya alındığı iddia edildi. Gazeteci Gökhan Özbek’in sosyal medyadaki iddiaları, ‘Dün gece resmi polis sorgusunda 38 sayfalık ifade tutanağı var. Ben dahil 11 gazeteci ile ilişkisi sorulmuş. Üzerinde BAE’de gözaltına alındığı sabah alınan 2 yeni telefon, 2 sim kart olmak üzere 4 dijital materyal çıkmış. Bu telefonlardan hiçbir görüşme yapılmamış. Hiçbir yazışma da yok. Olur ifadesinde bahsi geçen gazetecilerle sınırlı iletişimin olduğunu, haber teyidi üzerine iletişim kurduğunu, ‘Mesleğini hakkıyla yapan gazeteciler, doğru haber yapmak için iletişim kurdum. 1-2’şer kez.’ sözleriyle ifade etti.‘ şeklinde.

ÖZBEK, ‘BEN DAHİL 11 MESLEKTAŞIMIZ İŞİNİ YAPTIĞI İÇİN BİRİLERİ TARAFINDAN KRİMİNALİZE EDİLMEK İSTENİYOR

Gazeteci Gökhan Özbek, ‘Olur hakkında daha çok 2018’de açılan dosyada yargılanan, iletişim kurduğu, HTS kayıtları verdiği kişiler hakkında sorular yöneltilmiş. Pelikancı yapılanma tarafından servis edilen “gazeteciler listesi” önceden hazırlanmış ve emniyet içinden servis edildiği ifadeden anlaşılıyor. Velhasıl yine hukuksal şizofreni dönemine şahit oluyoruz. Ben dahil 11 meslektaşımız işini yaptığı için birileri tarafından kriminalize edilmek isteniyor. Dosyada gizlilik kararı olduğundan ifade tutanakları yayınlanamıyor.’ ifadelerini kullandı.

Edanur Aktürk - İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.