Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

22 yaşındaki İran’lı genç kızın ölümü yasa boğdu!

  • İstanbul Gündemi
  • 20.09.2022 - 21:00

Tahran’da ‘ahlak polisleri’ tarafından öldürülen Mahsa Amini‘nin ardından ülkedeki kadınlar saçlarını kesme eyleminde bulunuyor.

AKTİVİSTLER REDDETTİ!

Tepkiler üzerine Tahran polisinden yapılan açıklamada, İrşad devriyesinin Emini‘yi karakola götürdüğü, genç kadının burada aniden bilincini kaybetmesi ve kalp rahatsızlığı yaşaması üzerine hastaneye sevk edildiği belirtilmişti. İran devlet televizyonunda yayınlanan görüntülerde de Emini‘nin polis merkezine getirildikten ve bir görevliyle konuştuktan sonra aniden fenalaşarak yere düştüğü görülüyor. Sosyal medyadaki aktivistler ise polisin, genç kadının 'aniden' bilincini kaybettiği yönündeki açıklamasını reddederek, Emini‘nin polis merkezine getirilmeden önce darbedildiğini belirtiyor.

SAÇLARINI KESİYORLAR!

Sosyal medya üzerinde bu olay hızla yayıldı. 22 yaşındaki Mahsa‘nın ölümünü protesto için ise başta İran olmak üzere dünyanın dört bir yanında kadınlar saç kesme eylemi yaptı. İranlı aktivist Masih Alinejad Twitter paylaşımda, ‘İranlı kadınlar, Amini‘nin ahlak polisi tarafından öldürülmesini protesto etmek için saçlarını keserek öfkelerini gösteriyor. Bu cinsiyet ayrımcılığı rejiminden bıktık.’ dedi.

Haber Merkezi - İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.