Dolar 34,0769
%0.18
Euro 38,0650
%0.02
Altın 2.842,450
%0.46
Bist-100 9.976,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Projelerini açıklayan Aykut Erdoğdu’dan Ümraniye Belediye yönetimine çok sert sözler! ‘Yaşlı, yorgun, yolsuz bir belediye zihniyeti…’

Projelerini açıklayan Aykut Erdoğdu’dan Ümraniye Belediye yönetimine çok sert sözler! ‘Yaşlı, yorgun, yolsuz bir belediye zihniyeti…’

Ümraniye’nin sorunlarının farkında olduğunu söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi Ümraniye Belediye Başkan Adayı Aykut Erdoğdu, hayata geçireceği projeleri düzenlenen lansman ile tanıttı. Erdoğdu, belediye yönetimini de sert sözlerle eleştirdi.

  • İstanbul Gündemi
  • 20.03.2024 - 18:07

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala Ümraniye siyaseti de iyiden iyiye tempo kazanmış durumda. Ümraniye için oluşturulan projeleri kamuoyu ile paylaşan Aykut Erdoğdu, mevcut Ümraniye Belediye yönetimiyle ilgili de çarpıcı ifadeler kullandı.

AYKUT ERDOĞDU: “ÜMRANİYE UNUTULMUŞ BİR İLÇEDİR”

“Ümraniye’nin mevcut durumunun ne olduğunu konuşacağız. Ben buraya geldiğimde sanki sürgüne gönderilmişim gibi bir hava yaratılmıştı. Sizinle birlikte baktığımda Ümraniye’yi kazanmışım gibi hissettim. Bu buna büyük motivasyon veriyor. Ümraniye unutulmuş bir ilçedir. Bu ilçe geride bırakılmış bir ilçedir. Bu ilçe kaçıp da kurtulamayanların yaşadığı bir ilçe gibi bırakıldı. Özellikle bu hale getirilmiş. Şimdi hızlı bir şekilde Ümraniye’yi İstanbul’un en gözde ilçesi yapacağımızı ve herkesin Ümraniye’ye özendiği bir ilçe yapacağımızı anlatacağım. Şimdi ve yönetirken beraber bakalım, hata yaparsak birlikte düzeltelim, iyi şeyleri de beraber yapalım.”

“ÖNCELİKLERİM HUZURLU BİR ÜMRANİYE VE KENTSEL DÖNÜŞÜM”

“İki temel önceliğim var. Birincisi huzurlu bir Ümraniye, ikincisi de kentsel dönüşüm. Bu iki konu benim için çok önemli. Bu sunumda 4 başlıkta neler yapacağımızı anlatacağım. Birincisi kamusal hayatla, ikincisi Ümraniye’deki yaşamla, üçüncüsü kadınlar, dördüncüsü de çocuklarla ilgili... Ümraniye’nin yaşanabilir olması için çevre çok önemli. Bununla ilgili gördüğüm en önemli eksiklik gençlerimizin yaşam alanları... Bizim projelerimiz Ümraniye’nin ihtiyaçlarıyla o kadar iç içe geçmiş durumda ki her bir projemiz diğer projeyi destekler nitelikte. Her mahallemizde muhakkak kapalı spor salonları yapmamız gerekiyor. Çünkü çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan kurtarmak zorundayız. Çocuklarımızın kötü alışkanlıklara ve suça düşecekleri korkusuyla özellikle ilçemizin kuzey bölgesinde bu çocukları sübyan mekteplerine veriliyor. Ben çocukların dini eğitim almasına asla karşı değilim. Ama ben bunun bildiğim ve gördüğüm tesislerde verilmesini isterim.”

“ÜMRANİYE’NİN GERÇEĞİNE UYGUN BİR YÖNETİM ANLAYIŞI GETİRECEĞİM”

“Ümraniye Belediye Başkan Adayı olduğumdan beri kuvvetli tartışmalara maruz kalıyorum. Hem kendi mahallemden hem karşı mahalleden... Aslında Ümraniye tam çatışmaların tam göbeğinde yer alan ve Türkiye’nin çıkışı olan bir ilçe. Ümraniye’nin kendi gerçeği var ve ben bu gerçekle barışık bir yönetim getirmezsem Ümraniye’yi yaşanabilir hale getiremeyiz. Çekineceğim bir şey yok. Cesaretle bu adımları atmaya devam edeceğim. Bu adımlar da Ümraniye gerçeğine uygun olacak. Ümraniye’nin daha çağdaş, eğitimli, ahlaki, sanatsal, kültürel olması için çaba göstereceğim. Ümraniye’nin en büyük eksikliği evimizin dışına çıkamamaktır. Hepimizin kafasında Ümraniye dışındaki hayatın tehlikeli olduğu düşüncesi var. Oysaki sosyalleşmemiz sadece kahvelerde, hemşehri derneklerinde olmaz. Bu kapsamda açık havalarda yaşam parkları oluşturacağız. Yanı başımızda çok güzel ormanlarımız var. O ormanları hem koruyacağız hem hayatın dışına alacağız. İstanbul’da ormana bu kadar kolay ulaşabilen ilçe yoksa bu avantajımızı kullanmak için kent ormanlarını ve yaşam alanlarını geliştireceğiz.

“HER ÜMRANİYELİNİN ELİNDE ÜMRANİYE KOMŞU KARTI OLACAK”

“Ümraniye’de çok zengin de yaşıyor, maddi durumu çok kötü olan da yaşıyor. Olanın olmayan borcu var. Komşumuz açken hiçbirimiz yatağa tok girmemeliyiz. Bu anlamda hem Ümraniye Belediyesi’nin bütçesi hem de dayanışmayla birlikte bölüşerek zenginleşmeliyiz. Bu aynı zamanda ekonomik bir modeldir. Bölüşmek hem duygusal olarak hem de ekonomik olarak zenginleştirir. Her Ümraniyelinin elinde Ümraniye Komşu Kartı olacak. Bu kartla ihtiyaç sahipleri ihtiyaçlarını daha ucuza alacak hem kart üzerinden bankacılık işlemlerini yapacak ayrıca bu kart akıllı kart olacak.”

“AKILLI ÇÖP SİSTEMİ

“Akıllı Çöp Sistemi gelecek. Bu kapsamda kamyon gelecek ve çöpü alıp gidecek. Bu sayede hem maliyet düşecek hem verim artacak.”

“KENTSEL YAĞMA SORUNUNA BAĞLI OLARAK ORTAYA ÇIKAN ULAŞIM SORUNU...”

“Bizim en büyük sorunlarımızdan biri kentsel yağma sorununa bağlı olarak ortaya çıkan ulaşım sorunudur. Taksim’den Ümraniye’ye yarım saatte gelirken, Ümraniye girişinden evimize 1 saatte gidebiliyoruz. Ümraniyelilerin bana ilk söylediği şey ‘ulaşım sorununu nasıl çözeceksiniz?’ oluyor. 20 sene önce yapılmaya başlanan mahallelerde okul yok, kreş yok, oyun parkı, otopark yok. Her yer dolu. Peki bu nasıl oldu? Önce o araziyi terk ediyorlar ve daha sonra orası belediye arazisi haline geliyor. Burada konutları yapıyorlar ve rüşvet karşılığında imar değişikliği yaptırarak parsel bazında konut alanına çeviriyorlar. Yolsuz bürokratlar ve siyasiler köşeyi dönerken, sağlı ocağı olmayan, yolsuz, yaşanamayacak mahalleler ortaya çıkıyor.”

“PAZARLAR HALKIMIZIN UCUZA GIDA BULABİLECEĞİ TEK YER”

“Siz o dönemde 1 lira harcayıp yapmadığınız hizmetleri ben mecburen 10 lira harcayarak yapmak zorunda kalacağım. Peki nasıl yapacağız? Mecbur kamulaştırma yapacağız. Pazar yerimiz var mı? Hayır! Sokak aralarında pazar tezgahları açılıyor. Pazarlar halkımızın ucuza gıda bulabileceği tek yer. O pazarları kaldırdığınızda büyük marketlere köle olacağız. Yaşlı, yorgun, yolsuz bir belediye zihniyeti… Beyefendiler bir pazar yeri yapmışlar. Pazarcı esnafına diyorlar ki ‘orayı kirala.’ Pazarcı esnafını Pazar işçisi haline getirmek istiyorlar. Bunun ahlaki ve insanı yanı var mı?”

“ÇOCUK PARKLARINI GENİŞLETECEĞİZ”

“Mevcut çocuk parklarımızı gerekirse kamulaştırarak genişleteceğiz. Bu çocuk parklarımızın altına otoparklar yapacağız. Başka bir yolumuz yok. Kaldırımlarda bırakın bebek arabası kullanmayı, vatandaş yürüyemez hale geldi.”

TRAFİK SORUNU

“Bu araçları yer altına veya çok katlı otoparklara almak zorundayız. 30 katlı bina yapmışlar ama otoparkı yok. Ümraniye’nin girişi kilit oluyor. Çünkü aracı koyacağınız alan yok. Evimizin önünde durup alışveriş poşetlerini indirdiğinizde trafik kilitleniyor. Evden çıkıp Pendik’teki akrabanıza gitmek istiyorsunuz... Gidemiyorsunuz. Çünkü aracınızı park ettiğiniz yerden çıkardığınız an park yeri bulma şansınız yok. İşte bu ahlaksız, yorgun, yaşlı, odasına kapanmış bir belediye yönetim anlayışının sonucu... Onların Ümraniye gibi bir derdi yok. Onlar gösteriş dünyasında yaşıyorlar. Yoksul halkın birikmişini yağmalamak... Sadece bu finans merkezinde 5-10 milyar Dolar rant var. Allah gözünüzü doyursun be kardeşim! Burası yetmedi Topağacı’ndaki, Dudullu’daki ranta gözünüzü dikmişsiniz. Bu nasıl bir ahlak anlayışıdır.”

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.