Dolar 34,1738
%0.11
Euro 38,1823
%-0.16
Altın 2.937,270
%0.13
Bist-100 9.829,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Partiler arka arkaya itiraz ediyor! 'Yasal olarak mümkün değil'

  • İstanbul Gündemi
  • 28.03.2023 - 12:06

Türkiye'de yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri yaklaşırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığına ilişkin itiraz dilekçeleri de artış göstermeye devam ediyor. İYİ Parti ve Deva Partisi'nin Erdoğan'ın adaylığına itiraz etmesinin ardından, bir itiraz da Memleket Partisi'nden geldi.

MEMLEKET PARTİSİ DE İTİRAZ ETTİ

Memleket Partisi'nin Genel Sekreteri Halil İlker Çelik, 14 Mayıs tarihinde yapılacak olan seçimler ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylığına ilişkin Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) Erdoğan'ın adaylığına itiraz ettiklerini duyurdu. Çelik, YSK kurumunda yaptığı basın açıklamasında, YSK'nin geçici Cumhurbaşkanı adaylarının yer aldığı listenin Resim Gazetede yayımlandığını ve bugün itibari ile, itiraz sürecinin de başladığını dile getirdi. 

‘YASAL OLARAK MÜMKÜN DEĞİL’

İYİ Parti dün akşam saatlerinde YSK'ya giderek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın  3. kez Cumhurbaşkanı adayı olmasına itiraz ettiğini bildirmişti. Dilekçe tesliminden önce bazı açıklamalarda bulunan İYİ Parti sözcüsü Kürşad Zorlu “1982 Anayasası'nın ilk halinde yer alan düzenleme ‘Herhangi bir kimse 2 defa Cumhurbaşkanı seçilemez' şeklindedir. Sonra 2007 ve 2017 tarihinde yapılan değişikliklerde üzerinde oynama yapılmayan tek husus şu şekildedir; ‘Bir kimse 2 defa Cumhurbaşkanı seçilemez’  Aynı zamanda Cumhurbaşkanı Seçim Kanununda da aynı ifadelere yer verilmiştir. Bu ifadeler gerçekleştirilirken, geçici bir ifadeye de yer verilmemiştir” dedi.

DEVA PARTİSİ DE İTİRAZ ETTİ

İYİ Parti'nin YSK'ya (Yüksek Seçim Kurulu) itiraz etmesinin ardından, DEVA Partisi de harekete geçti. DEVA Partisi'nin YSK'ya verdiği dilekçede, ‘28 Mart 2023 tarihli resmi gazetede yer alan geçici adaylık listesinde bulunan Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  Cumhurbaşkanı adayı geçici listesinden çıkarılması' talebinde bulundu.

 

Naz Aydemir - İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.