Dolar 34,1738
%0.11
Euro 38,1823
%-0.16
Altın 2.937,270
%0.13
Bist-100 9.829,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Temel Karamollaoğlu'ndan Fatih Erbakan'a sert sözler!

  • İstanbul Gündemi
  • 28.03.2023 - 11:29

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Millet İttifakı ile ilgili ‘Karşı blokta sol, komünist, sosyalist, ateist fraksiyonların bir araya geldiğini görmemiz ve FETÖ ile PKK desteğini görmemiz nedeniyle, kazanmalarına vesile olmak istemedik’ sözlerinin ardından, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'ndan yanıt geldi.

‘SAÇMALIYOR BU KADAR TUTARSIZLIK OLMAZ’

Fatih Erbakan'ın Millet İttifakı ile ilgili sözlerinin ardından, katıldığı bir televizyon programında bu iddialara yanıt veren Temel Karamollaoğlu ‘Fatih Erbakan saçmalıyor. Bu kadar saçmalık ve tutarsızlık olamaz. Bir defa gelmiş itikatı noktaya dayamış. Kim sizlerle berabersiniz, hangi yalpalar ortaya çıktı bu güne kadar? Kim Erbakan hocamızı terk etme kararı aldı? Kim ’Milli Görüş' gömleğinden vazgeçti de siyonist gömleği giymeye karar verdi? Biraz insaf et! Fatih'in tecrübesi yok. Önce bunu bilelim. Tecrübe sahibi olmadığı için de Erbakan hocamızın, görüşlerini aksettiği kitabını okusun. Ben bizim arkadaşlara da tavsiye ediyorum. Çünkü kendisinin her konuda düşünceleri var. Cahilliğe bakın! Erbakan hocamız ilk koalisyonunu CHP ile kurmuştur. Tarihi bir misyon da yükledi. Ancak o koalisyonda bazı hatalar yapıldı.

‘BU CAHİLLİKTİR VEYA BİLE BİLE CAHİLLİKTİR’

Necmettin Erbakan'ın zamanında CHP ile koalisyon içerisinde olması ile ilgili görüşlerini belirten Karamollaoğlu, ‘O koalisyon büyük ihtimalle uzun süre devam da edecekti. Ancak koalisyonun içerisinde muazzam bir değişiklik meydana geldi. Değişiklik, Türkiye politikasında meydana geldi. Bizim çok değer verdiğimiz İmamhatip okullarının açılması, başörtünün yasaklanmaması gibi değişikliklerden bahsediyorum. Okullarda din derslerinin alınması gibi durumları da hatırlatmak istiyorum. Tüm bunlar gündeme geldi ve gerçekleştirildi. Hem de daha 2 yıl önce toplanan bi Milli Eğitim Şura’sına ve orada alınan karara rağmen… Onun arkasında da Kıbrıs zaferinin gerçekleştirildiğini biliyoruz. Bunu nasıl görmezden geliyor? Bu cahillik veya bile bile cahilliktir. Bunun yanlış olduğunu bilir ama yine de söyler.

'TERBİYESİNİ KUŞANSIN ÇAMUR ATMAK HADDİNE DEĞİL'

Erbakan'ın söylediği sözlerle ilgili açıklama yapan Karamollaoğlu, ‘O zaman neden bu kadar zikzak yaptı? Ne oldu da birden bire değişti? 2 gün içerisinde neler olmuş olabilir? Bu konuda çok yorum yapmak istemiyorum. Her ne olursa olsun, Erbakan hocamızın bir hatırı var. Fatih de onun oğlu fakat her ne olursa olsun, bu yalpaları yapmak arkasından da çamur atmak haddine değil. Bizim gördüklerimizden bahsetmemiz gerekirse, ortaya bambaşka bir durum çıkar. Neden kendi babasının kurduğu partiyi terk etme kararı aldı?  Adına da Yeniden Refah dedi. Normalde Yeniden Refah ismini alamaz. Neden aldı! Cumhurbaşkanı bu konuda ona tölerans gösterdi. Ortada bu kadar üçkağıtçılık olacak ve siz de kendinizi korumaya çalışacaksınız. Bunun gerçekçi olduğuna kesinlikle inanmıyorum' dedi. 

 

Naz Aydemir - İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.