Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mustafa Destici’den flaş açıklama! ‘Geldikleri memleketlere gönderilmelidir’

Mustafa Destici’den flaş açıklama! ‘Geldikleri memleketlere gönderilmelidir’

Türkiye'nin sığınmacı sorununa hızlı bir çözüm bulması gerektiğini belirten BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, vatandaşlık almayan ve kalıcı işte çalışmayan mültecilerin Suriye’ye gönderilmesi gerektiğini söyledi.

  • İstanbul Gündemi
  • 19.08.2023 - 13:37
  • Güncelleme: 19.08.2023 - 13:40

Ziyaret için gittiği İzmir’de açıklamalarda bulunan Mustafa Destici, suça bulaşan sığınmacıların sınırdışı edildiğini söyledi. Destici, göçmen ve sığınmacılarla ilgili soruna ivedilikle bir çözüm bulunması gerektiğine dikkati çekti.

“YENİ GEÇİŞLERE ASLA MÜSAADE EDİLMEMELİDİR”

Sorunun çözümüne ilişkin önerilerini paylaşan Destici, “Şu anda da hükümet, İçişleri Bakanlığımızın koordinesinde bu konuyla ilgili bir çalışma yürütüyor. Bize göre ilk yapmamız gereken; Suriye'de de yavaş yavaş normalleşme başlamıştır. Önce burada vatandaşlık almamış olanlar ya da gerçekten düzgün bir işte çalışmayanlar hemen, ivedilikle geldikleri memleketlere gönderilmelidir. Diğerleriyle ilgili de kapsamlı bir çalışma yürütülmelidir. Türkiye ekonomisine katkı yapacaklar, Türkiye'nin kanunlarına, kurallarına göre yaşama gayreti içinde olanlarla ilgili elbette ki devletimiz de bir değerlendirme yapacak ve elbette ki özellikle iş gücünü de önceleyerek bir düzenleme yapacaktır ama şu anda boşta olanlar mutlaka ama mutlaka ivedilikle geri gönderilmeli, diğerleriyle ilgili de belli süreler zarfında çalışmalar yürütülerek onlar da geldikleri ülkelere gönderilmelidir. Daha da önemlisi şu anda varsa yeni geçişlere asla müsaade edilmemelidir” dedi.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.