Dolar 34,1184
%-0.05
Euro 38,0457
%0.34
Altın 2.889,620
%0.15
Bist-100 10.059,00
%1.74

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP’li Feti Yıldız’dan çok konuşulan ‘anayasa’ çıkışı! ‘İlk dört maddeyi değiştirmeye yönelik...’

MHP’li Feti Yıldız’dan çok konuşulan ‘anayasa’ çıkışı! ‘İlk dört maddeyi değiştirmeye yönelik...’

MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Feti Yıldız, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile partisi tarafından hazırlanan anayasa taslağındaki Türklük ifadesine vurgu yaptı.

  • İstanbul Gündemi
  • 12.06.2023 - 16:24

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun, anayasanın ilk 4 maddesi ile ilgili çıkışları siyasetin sıcak gündemleri arasındaki yerini korurken, MHP’li Feti Yıldız’ın paylaşımları ‘HÜDA PAR’a yanıt’ şeklinde yorumlandı. ODATV’ye konuşan Yıldız, söz konusu iddiaları yalanladı.

YILDIZ, PAYLAŞIMINDA ANAYASA'NIN DEĞİŞTİRİLEMEZ 4 MADDESİNE DİKKAT ÇEKEREK ŞU İFADELERİ KULLANDI:

“1-Milliyetçi Hareket Partisinin hazırladığı 100 maddelik anayasada; Cumhuriyetimizin temel ilkeleriyle çatışma yoktur. İlk dört maddeyi değiştirmeye yönelik girişimler yoktur! Keyfî yönetime cevaz verecek bir düzensizlik yoktur.

2-Millî devleti parçalayan özerklik/federasyon yoktur! Türkçeden başka bir dile resmiyet kazandırılması yoktur! Türkçeden başka bir dilde eğitim yoktur Türk’ün anayasasından “Türk”ün adını çıkarma girişimi yoktur!

3–Türk milletinin içinden ayrı bir “millet” inşâ etme girişimi yoktur! Terör örgütüyle pazarlık, teröriste af, teröre taviz yoktur! Paralel devlet yapılanmasına yer yoktur.”

“HÜDA PAR'A, AHMET'E, MEHMET'E YANIT DEĞİL”

Anayasa çıkışı ile dikkatleri üzerine çeken MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız'a yaptığı paylaşımın zamanlaması ile ilgili yönetilen soruya "HÜDA PAR'a yanıt olarak yapılmış bir paylaşım değil. HÜDA PAR'a söyledi, Ahmet'e söyledi, Mehmet'e söyledi diye bir şey yok. Bunun muhatabı Türk Milleti'dir. Bizim görüşünüz genel olarak bu" sözleriyle yanıt verdi.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.