Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Meral Akşener’den çok sert ‘ittifak’ sözleri! ‘İttifak dedikleri manda ve himaye...’

Meral Akşener’den çok sert ‘ittifak’ sözleri! ‘İttifak dedikleri manda ve himaye...’

Partisinin TBMM grup toplantısında açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gündemi değerlendirdi. Akşener’in mesajları siyasetin gündemine oturdu.

  • İstanbul Gündemi
  • 06.12.2023 - 12:58

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu.

AKŞENER’İN AÇIKLAMALARINDAN SATIRBAŞLARI ŞÖYLE:

1934’te batılı ülkelerden bile önce Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkı verilmiştir. Bu halk 1930’da belediye seçimleri için 1934’te diğer düzenlemeler yayınlanmıştır. O gün böylesine bir vizyonumuz varken bugün kadın haklarında Türkiye’yi dünyanın gerisinde bırakan bir vizyonsuzlukla mücadele ediyoruz. 2023 yılında kadın haklarında, Türkiye’yi dünyanın gerisinde bırakan bir büyük vizyonsuzlukla mücadele ediyoruz. Bu duruma razı gelmeyeceğiz. Mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Çünkü 89 yıl sonra bugün, Cumhuriyet kadınları olarak bizim görevimiz, Atatürk’ün açtığı yolda bayrağı daha da ileriye taşımaktır. Bu yüzden İYİ Parti, söyleyecek sözü olan kadınların partisidir.

ASGARİ ÜCRET ÖNERİSİ

Yİ Parti olarak, biz kendi hesabımızı yaptık: Öncelikle biz; Asgari ücretin, Ocak ve Temmuz aylarında; yılda iki defa belirlenmesi konusunda ısrarlıyız. Asgari ücret tespit edilirken de; mevcut asgari ücretin değil; Türk-İş’in, açlık sınırının, baz alınması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü bize göre; milletimiz için, açlık sınırı altındaki bir ücret, kesinlikle kabul edilemez. Ayrıca iktidarın, manşet enflasyon hedefini esas almak; asgari ücret tespitinde, milletimizin lehine bir sonuç, ortaya çıkarmıyor. O nedenle, asgari ücret; manşet enflasyon hedefiyle, uyumlu olacak biçimde; gıda enflasyonu, esas alınarak belirlenmelidir. Bunun için de; genel enflasyonla, gıda enflasyonu arasındaki, geçmiş yıllardaki ilişkiyi, dikkate almak yeterli olacaktır. Ez-cümle; iktidarın, yüzde 36’lık enflasyon hedefiyle uyumlu, gıda enflasyon tahmini; açlık sınırı tahminimiz ve yüzde 4’lük, asgari bir refah artışını esas aldığımızda; İYİ Parti olarak hem çalışanlarımızı, hem de işverenlerimizi gözeten; makul asgari ücret talebimiz 2024 yılı Ocak ayı için, 17 bin lira; Temmuz ayı için ise, 20 bin 500 liradır.

FENOMENLERE OPERASYON VE GİZLİ FON VURGUNU

Türkiye haftalardır güzellik merkezleri üzerinden para aklayanların, avrolu bigudilerini konuşuyor. Dolandırılan spor insanlarını, kaptırdıkları milyon dolarları konuşuyoruz. Hangi fenomenlerin nasıl haksız kazançlar elde ettiğini konuşuyoruz. Para aklayanlar konuşuluyor ama parası aklananlar nedense hiç konuşulmuyor. Haksız kazanç sağlayanlar konuşuluyor ama bunları finanse edenler nedense konuşulmuyor. Cambazlar konuşuluyor ama sirkin sahipleri nedense hiç konuşulmuyor. Buzdağının altında yatanın kayıtdışı ekonomi illeti olduğunu biliyoruz.

YEREL SEÇİM MESAJI

Biliyorsunuz yerel seçimler yaklaşıyor. Yereldeki sorunlar yerine, suni gündemler üzerinden konuşuluyor. Projeler yerine sözde kulisler, vizyon yerine dedikodular konuşuluyor. İşte siyasetin içine düşürüldüğü bu çukurda, biz İYİ Parti olarak rekabetimizi, vizyonumuz, çözümle ve projelerimizle yapmaya devam ediyoruz. İttifak düzenine başlattığımız mücadele artık yeni bir aşamaya geçti. İki kutuplu siyasetin karşısında, Türkiye’nin demokratik milli yükseliş yolculuğunu başlatmanın gururunu yaşıyoruz. Belediyeciliği hizmet değil, iktidar alanı olarak görenlere karşı, anlamlı ve cesur bir başlangıç yaptık. Bugüne kadar nice zorlu günler yaşadı. Önümüzde sırtlanlarla dolu çetin bir yol var. Bu yolda, övgü süsü verilen iftiralar duyacağız, tehditler alacağız. Dün olduğu gibi bugün de bunların hepsine dişimizi sıkacağız. Bir taraf başka türlü hakaret ediyor, öbür taraf başka türlü hakaret ediyor. Ortak noktaları, bizim hür ve müstakil olarak seçime girmemizi engellemek. İki gündür izliyorum, yok hiçbirinin birbirinden farkı.

İTTİFAK YORUMU

Sizin omuzlarınız; Cumhuriyetle sorunu olanların, yükünü taşımaz! Sizin omuzlarınız; Atatürk’e alerjisi olanların, yükünü taşımaz! Sizin omuzlarınız; terörden medet umanların, yükünü taşımaz! O nedenle; bu mücadeleyi;  omuzlarımızda sadece ve sadece,  milletimizin bize yüklediği sorumlulukla vereceğiz. Bu mücadeleyi; Başkasının yazdığı senaryoya, figüran olmadan; Başkalarının siyasi kariyerlerine, zıplama tahtası olmadan; Başkasının sevabına da, günahına da ortak olmadan; Özü başımıza vereceğiz. Adına ittifak dedikleri manda ve himaye tezgahına geçit vermeyeceğiz. Ölümü gösterip sıtmayı vaat eden bu maskeli baloya boyun eğmeyeceğiz.

“BİZ ŞERBETLİYİZ! BİZ İDMANLIYIZ! BİZ ALIŞIĞIZ!”

Biz hep, baskıya karşı, baş kaldıranlar olduk. Biz hep, dayatmaya karşı, direnenler olduk. Biz hep, siyaset simsarlarının tekerine, çomak sokanlar olduk. Ve biz hep; milletin yararına olanı, yılmadan savunanlar olduk. Dolayısıyla, önümüzdeki süreçte de; tüm güçleriyle, üzerimize gelecekler. Televizyonlarıyla; Kalemşörleriyle; kerameti kendinden menkul, kanaat önderleriyle;  maaşlı yorumcularıyla; tekrar tekrar, yaylım ateşine tutacaklar. Belediyeleri, siyasi rant mecrası görenler;Milleti güdülecek koyun, yolunacak kaz bilenler; Öfkeden, nefretten, düşmanlıktan beslenenler; ikiyüzlü bencilliklerini, erdem diye pazarlayacaklar. Ama unuttukları bir şey var: Biz bu filmi, daha önce gördük. Biz şerbetliyiz! Biz idmanlıyız! Biz alışığız! O nedenle; Tankla da, topla da, tüfekle de gelseler; Bize vız gelir, tırıs gider… İYİ Parti olarak, kurulduğumuz günden beri; Millet iradesine saygı duymayanların, nobranlığına; Millete parmak sallayanların, cüretkarlığına; “Devlet benim.” diyenlerle; “Ben ne dersem o olur.” diyenlerin, şımarıklığına; hiçbir zaman prim vermedik,  bundan sonra da vermeyeceğiz!

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.