Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Özgür Özel’den flaş ittifak çıkışı! ‘Bundan sonra ittifak arayışımızı...’

Özgür Özel’den flaş ittifak çıkışı! ‘Bundan sonra ittifak arayışımızı...’

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti’nin yerel seçimlerde ittifak teklifini kabul etmemesini yorumladı.

  • İstanbul Gündemi
  • 05.12.2023 - 17:32

Yerel seçimler öncesi CHP tarafından yapılan ittifak çağrısı İYİ Parti tarafından reddedilmişti. Konuya ilişkin CHP lideri Özgür Özel’den ilk yorum geldi.

“İYİ PARTİ İLE BİR SIKINTIMIZ OLDUĞUNU DÜŞÜNMEYİN”

Özgür Özel, İYİ Parti’nin 81 ilde tek başına yerel seçimlere gitme kararı için “Bütün örgütümüzden talebim şudur, eski dosttan düşman olmaz. Sakın İYİ Parti GİK’te bir karar verdi diye, İYİ Parti ile bir sıkıntımız olduğunu düşünmeyin. İYİ Parti iyi insanların partisidir, çağdaş insanların partisidir, bizim kurucumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü seven insanların partisidir… Bundan sonra ittifak arayışımızı tabana yayacağız” dedi.

“BİR KEZ DAHA GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ ÖNERDİM”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel bugün Meclis grup toplantısında konuştu. Özel, İYİ Parti ile seçim işbirliği konusu hakkında şunları söyledi: “Sayın Akşener’e 81 ilde aday çıkarma noktasındaki GİK (Genel İdare Kurulu) kararlarından haberdar olduğumuzu, bu kararın gözden geçirilebilir olup olmadığını, mümkünse bunun bir kez daha gözden geçirilmesini önerdim. Bunun mümkün olup olmadığını sordum. Müzakereler sırasında ‘Ne teklif ediyorsunuz’ diye sorulduğunda da şunu söyledik, ‘bir masa kuralım ve oturup, konuşalım. İşbirliği yapalım. Mümkün olan en çok yerde işbirliği yapıp, en iyi sonucu alalım. Birbirimize kazandıralım ve Türkiye’ye kazandıralım’. Sağolsunlar kıymetli bir ev sahipliği yaptılar. Verimli, bir saatten fazla süren toplantı yaptık. Kendileri bunu GİK’e götüreceklerini söylediler. Dün GİK’te konu görüşüldü. GİK’in kararı tüm seçim bölgelerinde tek başına girmeleri yönünde oldu. İlk baştan söylemiştim, ‘alınacak her iki karara da saygılıyız’ demiştim. Aynen bu saygımızı muhafaza ediyoruz. İYİ Parti, CHP’nin geçmişte çok önemli işbirlikleri, ittifaklar yaptığı, 81 il başkanımızı birbirinden ayırmadığımız, gittiğimiz tüm ilçelerde ilçe başkanlarını kendi ilçe başkanı gibi gördüğümüz, çok kıymet verdiğimiz bir partidir. Ben yakasında güneş (rozeti kastediyor) gördüğümde, yolda görsem ‘iyi bir insanla karşılaştık’ derim.”

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.