Dolar 34,2779
%0.11
Euro 37,6585
%0.07
Altın 2.920,790
%-0.03
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

MEKKE´NİN FETHİ ÜMRANİYEDE KUTLANDI

  • İstanbul Gündemi
  • 01.01.2016 - 19:58

Mekke´nin fethinin 1385. yıl dönümü Ümraniye Belediyesi Nikâh Sarayında düzenlenen ?Mekke´nin Fethi Gecesi´ Gençlik Şöleni programıyla kutlandı. Geceye katılan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, ?Men Sabera Zafera! Sabreden zafere ulaşır!?  dedi.

Hz. Muhammed´in Mekke´yi fethederek Kâbe´yi putlardan temizlemesinin 1385´. Yıl dönümü, Ümraniye Belediyesi Nikâh Sarayında düzenlenen ?Mekke´nin Fethi Gecesi´ Gençlik Şöleni programıyla kutlandı. ?Mekke´nin Fethi Gecesi´ programına Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Küçükkapdan, Mesut Özdemir, Av. Serap Eşit Elveren, Türkan Öztürk ve Hakan Karataş, Ümraniye İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yasin Çakar, STK temsilcileri, belediye birim müdürleri, İmam Hatip öğrencileri ve Ümraniyeli gençler katıldı.

Ümraniye Belediyesi´nin düzenlediği ?Mekke´nin Fethi Gecesi´ Gençlik Şöleni programı Kur´an Tilaveti ile başladı.

BAŞKAN HASAN CAN: "MEN SABERA ZAFERA! SABREDEN ZAFERE ULAŞIR!?

?Allah´ın selamı, rahmeti ve bereketi, hepimizin üzerine olsun? diyerek sözlerine başlayan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can,  ?Mekke´nin Fethi münasebetiyle tertiplemiş bulunduğumuz ve her senenin sonunda da devamlı hale getirdiğimiz programdayız. Fetih, demek genç demektir. Fetih deyince genç akla gelir. Dolayısıyla Fetihle gençlik yan yana çok yakışır? dedi. Mekke Fethinin öneminden bahseden Başkana Hasan Can,  ?Peygamberi Zişan, çocukluğunu ve gençliğini yaşadığı, büyüdüğü, evlendiği, çoluk-çocuk sahibi olduğu, ticaret yaptığı, halkının içerisinde Muhammed-ül-Emîn olduğu; bir Ramazan gününde Hira mağarasında da Peygamberliği müjdelendiği o taşı toprağı Cennet bildiğimiz ve Cennet gibi gördüğümüz Mekkelidir. Mekke´de yaptığı sadece; akrabalarını, dostlarını, sevdiklerini ve insanları âlemleri yaratan Rabbi Teâlâ´ya davet etmekti. lemleri yaratan Allah´tır. Hepimizi yaratan Allah´tır. Sizleri Allah´ın dinine, Allah´ın kitabına ve Allah´ın emrettiği yaşantıya davet ediyorum dediği için yerinden, yurdundan edilmiş, yıllarca yetiştiği memleketine gelememiş ve yıllar sonra kalkmış gelmiş ama ?dur? demişler, ?giremezsin?. Anlaşma yapmışlar bir dahaki sene geleceksin diye. Ona da sabretmiş. Daha birçok şeye sabretmiş ve sonunda "Men sabera zafera! Sabreden zafere ulaşır! Sonunda zafere ulaşmış? dedi.

Konuşmaların ardından ilahiler okundu. Programın sonunda ise Siyer-i Nebi anlatıldı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.