Dolar 34,1523
%0.16
Euro 38,0133
%-0.21
Altın 2.881,050
%0.21
Bist-100 9.929,00
%0.29

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MEB ile Baykar arasında işbirliği protokolü!

MEB ile Baykar arasında işbirliği protokolü!

Milli Eğitim Bakanlığı ile Baykar arasında Baykar Milli Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açılışına ilişkin ‘Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü’ imzalandı.

  • İstanbul Gündemi
  • 31.05.2023 - 18:27

Baykar'ın Arnavutköy'deki yerleşkesinde düzenlenen törene; Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, eğitimciler ve davetliler katıldı. Törende, Baykar Milli Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kurulmasına yönelik protokolü Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve Haluk Bayraktar imzaladı.

ASGARİ ÜCRET KADAR BURS İMKANI

Okul 50 öğrenci alacak. Kurulacak lisede Baykar grubundaki uluslararası uzmanlar ders verecek. Tüm öğrenciler asgari ücret kadar burs alacak.

ÖZER: “ÇOK ÖNEMLİ BİR AREFEDEYİZ”

Programda konuşan Bakan Özer, mesleki eğitimde Türkiye'nin yaşadığı süreçlere dikkat çekti. Bakan Özer, "Savunma sanayi hamlelerinin en itici gücü olan Baykar grubunun içerisinde bu büyümeyi sürdürülebilir kılmak için Baykar Milli Teknoloji Meslek Lisesi'nin kurulmasıyla ilgili çok önemli bir arefedeyiz. Bu uygulamanın amacı meslek lisesi mezunlarının yükseköğretime erişimini engellemekti. Aslında bu amaç, gizli bir amacı, örtük bir niyeti barındırıyordu. O örtük niyet, akademik olarak başarılı öğrencilerin mesleki eğitimden uzaklaşmasıydı. Dolayısıyla mesleki eğitimin çok dezavantajlı bir hale gelmesi" ifadelerini kullandı.

BAYRAKTAR: “GELECEĞİMİZİN HEZARFENLERİNİ VE VECİHİ'LERİNİ YETİŞTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar konuşmasında geleceğe hazırlanmak gerektiğine vurgu yaparak, "Rahmetli babam ömrünün çok büyük bir kısmını gençlerle proje yaparak geçirmiştir. Vazifemiz ise geleceğin yüksek teknolojisini geliştirecek, ülkemize yeni Baykarlar kazandıracak gençlerimizi nitelikli bir şekilde eğitmektir. Bu doğrultuda Milli Eğitim Bakanlığımız ile çok önem verdiğimiz bir iş birliğine adım atıyoruz. Baykar olarak Milli Eğitim Bakanlığı'yla hazırladığımız protokolle birlikte gençlerimizin milli teknoloji hamlesi vizyonuyla yetişmesi için yeni bir eğitim kurumunu hayata geçiriyoruz. Önümüzdeki eğitim ve öğretim döneminde faaliyete geçmesini planladığımız Baykar Milli Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde özellikle havacılık ve uzay alanında ülkemizi yarınlara taşıyacak gençlerimizi geleceğimizin Hezarfenlerini ve Vecihi'lerini yetiştirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.