Dolar 34,1476
%0.04
Euro 37,9779
%0.17
Altın 2.885,560
%0.01
Bist-100 9.888,00
%-0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Mahkemeden Murat Hazinedar kararı!

  • İstanbul Gündemi
  • 13.05.2023 - 10:10

2016 yılında belediyede incelemelerde bulunan müfettişlerin raporlarına dayanarak 2022 yılında başlatılan operasyon kapsamında Murat Hazinedar’ın da aralarında 17 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

DURUŞMA 4 GÜN SÜRDÜ

İstanbul 31. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşma, dört gün sürdü. Duruşmaya 5 aydır tutuklu olan Murat Hazinedar Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken, tutuklu sanıklar Çetin Kırışgil ve Hüseyin Avni Sipahi ile bazı tutuksuz sanıklar ve taraf avukatları salonda hazır bulundu. Duruşmalarda tüm sanıkların ve bazı şikayetçilerin ifadeleri alındı.

SAVCI TUTUKLU SANIKLARIN TAHLİYESİNİ TALEP ETTİ

Duruşma savcısı, sanıkların tutuklu kaldıkları süre, suçun vasfı ve mahiyeti ve delil durumuna göre sanıkların gerekli tedbirlerle tahliyelerine karar verilmesini talep etti. Mütalaa sonrası söz verilen sanıklardan Murat Hazinedar, Ortada rüşvet veren yok, alan yok. Savcının bahsettiği asıl belge yok. Suç uyduruldu. Benim uzaklaştırılmama neden olan dosyalardan aldığım takipsizlik kararları dosyaya avukatım aracılığıyla sunulacaktır diyerek tahliyesini talep etti.  Daha sonra tutuklu sanıkların avukatları tahliye talebinde bulundular. Mahkeme heyeti sanıklar Murat Hazinedar, Hüseyin Avni Sipahi ve Çetin Kırışgil hakkında yurt dışına çıkış yasağı koyarak tahliyelerine karar verdi. Duruşma 18 Ekim'e ertelendi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturmada, "Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak ve Yönetmek, Suç İşlemek Amacıyla Kurulan Örgüte Üye Olmak, İrtikap ve Rüşvet" suçlarını işlediği öne sürülerek Beşiktaş Belediyesi’nin eski yönetimine operasyon başlatılmıştı. Savcılık talimatıyla harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, haksız mal edinme, çıkar amaçlı suç örgütü kurma ve yönetme gibi suçlamalar nedeniyle başlatılan soruşturma çerçevesinde, Beşiktaş eski Belediye Başkanı Murat Hazinedar, eski Başkan Yardımcıları Rıfat Örenk, Hüseyin Avmi Sipahi ve mevcut İlçe Zabıta Müdürü Selçuk Bartınlı’nın da aralarında bulunduğu 17 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılmış, daha sonra yakalanarak cezaevine gönderilmişti.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.