Dolar 34,1452
%0.03
Euro 37,9402
%0.07
Altın 2.885,140
%-0.01
Bist-100 9.888,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Anketlerdeki seçim dezenformasyonuna dikkat!

  • İstanbul Gündemi
  • 09.05.2023 - 14:45

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala her gün onlarca anket yayınlanırken, bu anketlerle ilgili kimi zaman akıllara ‘ne kadar doğru?’ sorusu geliyor.

“ENDİŞELERİ DE BERABERİNDE GETİRİYOR”

Anketler üzerinden dezenformasyon yapılabildiğine dikkat çeken Aktükün, “2023 genel seçim dönemine girdiğimiz bu günlerde sosyal medyada birçok seçim anketiyle karşılaşıyoruz. Ancak seçim döneminde önemli bir rol üstlenen seçim anketleri, her zaman güvenilir bilgi akışı sağlamıyor. Seçimler yaklaştıkça artan kamuoyu araştırmalarının, seçmenler için faydalı bir yönü olduğu kadar yanıltıcı bir boyutu da olabiliyor. Bu durum Türkiye’de seçim anketlerinin şeffaflığı ve güvenilirliği konusunda yaşanan endişeleri de beraberinde getiriyor” ifadelerini kullandı.

“ETKİN BİR ARAÇ OLARAK GÖZE ÇARPIYOR”

Aktükün, şu bilgileri de paylaştı: “Seçim dezenformasyonunun çok yoğun yaşandığı bu dönemde, halkın doğru bilgiye ulaşması daha büyük bir önem arz ediyor. Seçim anketleri, kamuoyunun nabzını ölçmek ve bir seçimin sonucunu tahmin etmek için kullanılan etkin bir araç olarak göze çarpıyor fakat güvenilir anket sonuçları elde etmek için; bu bilgilerin doğruluğu, anket metodolojisinin şeffaflığı, örneklem büyüklüğü, anketin zamanı gibi faktörlere dikkat edilmesi gerekiyor.”

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.