Dolar 34,1099
%0.28
Euro 38,1296
%0.19
Altın 2.861,200
%1.13
Bist-100 9.968,00
%-0.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kitapseverlerden Ümraniye Kitap Fuarı’na yoğun ilgi

Kitapseverlerden Ümraniye Kitap Fuarı’na yoğun ilgi

Ümraniye Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Ümraniye Kitap Fuarı’nın 4.’sü kitapseverlerin yoğun ilgisiyle devam ediyor.

  • İstanbul Gündemi
  • 21.11.2023 - 13:36

100’ü aşkın yayınevi ve 200’den fazla yazarın okuyucuyla buluşacağı fuarda; imza etkinliği, söyleşi ve konferanslar da düzenleniyor.

4. KEZ KAPILARINI AÇTI

Kitapseverleri; yazar, şair ve yayınevleriyle buluşturmak amacıyla Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen kitap fuarı bu yıl 4. kez kapılarını açtı. Kitaplıktaki eserleri incelemek isteyen vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. “Kitap Vakti Geldi” sloganıyla açılışı yapılan kitap fuarında İsrail’in günlerdir Filistin’e uyguladığı soykırımı kınamak ve farkındalık oluşturmak için “Siyonizm Gerçekleri” adlı Filistin kitaplığı kuruldu.

ÜMRANİYE BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRENCİLERE HEDİYE ÇEKİ

Ümraniye Belediyesi, bu yıl ilk defa Ümraniye’de okuyan lise son sınıf öğrencilerine 400 TL’lik hediye çeki veriyor. Ayrıca bu öğrenciler fuardaki yayınevlerinden yüzde 50 indirimli alışveriş yapma imkanı buluyor.

“DÜNYAYI DAHA NET GÖREN BİR NESLE İHTİYACIMIZ VAR”

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Kutsal kitabının ilk emri ‘Oku’ olan bir dinin mensupları olarak biz, bir kitap medeniyetinin varisleriyiz. Ecdadımız; hikmeti kelamda, ilmi kitapta, ahlakı hal ve sözde aramış, bulmuş ve kimliğimize nakşetmiştir. Kitabın kıymetini anlamak noktasında kendi kültür ve medeniyetimize yönelip bakmamız yeterli olacaktır. Çağımızdaki en önemli husus bilgi ve bilginin kontrolüdür. Okuyan ve okuduğuyla kendine yabancılaşmayan; aksine okudukça kendi kültürüne sımsıkı bağlanıp dünyayı daha net gören bir nesle ihtiyacımız var” açıklamasını yaptı.

 

Göksenin Aktaş – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.