Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yadigarına Ümraniye Belediyesi sahip çıktı! Yenilenen yüzüyle Ümraniyelilerin hizmetine sunulacak
Ümraniye’de bulunan ve atıl durumda olan Dudullu Osmangazi Korosu, Ümraniye Belediyesi tarafından yenilenerek İstanbul’un en büyük millet bahçelerinden birine getirildi. Başkan İsmet Yıldırım, devasa alanı basın mensuplarına tanıttı.
- İstanbul Gündemi
- 20.11.2023 - 17:29
- Güncelleme: 21.11.2023 - 10:19
147 bin metre kare alana kurulan Osmangazi Millet Bahçesi’nin dumansız hava sahası olma özelliği bulunuyor. Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, açılışı yaklaşan Millet Bahçesi hakkında basın mensuplarına bilgilendirmelerde bulundu.
GOLF ARACINA BİNEREK GEZDİLER
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Belediye Başkanlığı döneminde yapımını gerçekleştirdiği Dudullu Osmangazi Korosu yıllar içinde atıl duruma düştü. Ümraniye Belediyesi çalışmaları sonrası atıl durumda olan koroyu ‘Osmangazi Millet Bahçesi’ olarak dönüşüme aldı. 147 bin metre kare alana inşa edilen ve İstanbul’un en büyük millet bahçelerinden biri olacak olan Osmangazi Millet Bahçesi dumansız hava sahası olma özelliği taşıyor. Millet bahçesinde, doğalgaz ile çalışan ve tek seferde yüzlerce ailenin mangal yapmasına olanak sağlayan 5 adet barbekü alanı, bin 256 metrekare alana kurulan 300 kişilik kapasitesiyle yaklaşık 20 bin kitaba ev sahipliği yapan millet kütüphanesi, bisiklet ve yaya yolları, seyir terası, 750 metrekare 9 kademeli şelale ve özel peyzaj alanları ile birbirinden farklı üniteler bulunuyor. Açılışı yaklaşan Millet bahçesi hakkında bilgilendirmelerde bulunan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, basın mensuplarıyla birlikte golf aracına binerek millet bahçesini gezdi.
“BURAYI BELEDİYEYE KAZANDIRDIK”
Basın mensuplarına millet bahçesini gezdiren Başkan İsmet Yıldırım, “Burası Sayın Cumhurbaşkanımızın 1994 yılında belediye başkanı seçildikten sonra burayı Orman Genel Müdürlüğü’nden İBB’ye alınmıştı. İBB o dönemde burayı sosyal tesis olarak açmıştı. Daha sonra özel sektörü geçmesi nedeniyle çok fazla kullanılmamıştı. 2019’da göreve geldiğimde İBB’nin Orman ile tahsisi bitmişti. Burayı belediyeye kazandırdık ve TOKİ ile birlikte bu projeyi hayata geçirdik. Daha sonra birçok detayı ve projeyi de belediye olarak yaptık” dedi.
YENİ PROJELER YOLDA
Projenin detaylarını paylaşan Yıldırım, “Bu millet bahçemizde de diğerlerinde olduğu gibi her türlü etkinlik ve tüm imkanlar mevcuttur. Orman alanlarımızı 7/24 kullanabilir hale getiriyoruz. Spor, eğlence, sosyalleşme, yiyecek-içecek alanları gibi birçok alanlar var. Bunları yanı sıra Ümraniye ve çevresini 360 derece görülebileceği panoramik alanımız var. Mahallelerimizin bu yönlerden ihtiyacına cevap verebilecek bir mekan. İlk millet bahçemiz 330 bin metrekareydi, burası 180 bin metrekare. Üçüncüsü ise 550 bin metrekare büyüklüğünde olacak. Çalışmalar devam ediyor. Orayı da Trabzon Millet Bahçesi olarak hayata geçireceğiz. Ayrıca 60 bin metrekare büyüklüğünde şehir parkı yapıyoruz. O şehir parkı da Ümraniyelilerin buluşma noktası olacak. Kültür merkezi, nikah sarayı, salonlar, kütüphanenin olacağı çok amaçlı bir yer inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı.
BU MİLLET BAHÇESİNDE YOK YOK...
Osmangazi Millet Bahçesi’nde şunlar yer alıyor: Kütüphane, Sanat Akademi Binası, 3 Kompleks Çocuk Oyun Alanı, Restaurant, Kafe, Büfe, Barbekü Alanları, Koku Bahçesi Ve Koku Yolu, Bisiklet İstasyonu, Et Satış Ünitesi, Futbol Sahası, Mini Voleybol Sahası, Mini Futbol Sahası, Mini Tenis Kortu, Mini Basketbol Sahası, 3 Takım Açık Hava Spor Aleti, Cami, Mescit, Seyir Terası, Bisiklet Yolu, Koşu Parkuru, Şelale Ve Özel Peyzaj Alanları İle Geçiş Köprüsü, Çeşme, Hobi Atölyesi, 4 Adet Sera, Meyve Bahçesi, Doku Yolu, 2 Adet Seyir Kulesi, Manzara Terası, 721 Araçlık Otopark, Millet Meydanı, Müzikli Kuru Havuz, Simit Kafe.
Göksenin Aktaş – İstanbul Gündemi
Yorum Yazın