Dolar 34,1689
%0.1
Euro 38,1912
%-0.14
Altın 2.914,620
%-0.64
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Kartal’da Uluslararası Halk Oyunları Festivali coşkusu

  • İstanbul Gündemi
  • 30.08.2022 - 14:30

Kartallılar, festivalin ikinci ve üçüncü gününde farklı ülkelerin sahnelediği renkli gösterileri izlemek için festival alanlarına adeta akın etti.

Onlarca farklı grup sahne aldı

Uluslararası Halk Oyunları Festivali, üçüncü gününde ise Yakacık Meydanı’na taşındı. Yakacık Caddesi üzerinde bir araya gelen katılımcılar, Yakacık Meydanı’na doğru kortej oluşturarak asırlık çınar ağaçlarının bulunduğu meydana ulaştı. Burada kurulan dev halaya katılan katılımcılar daha sonra Yakacık Meydanı’nda hazırlanan sahnede, gösterilerini sergiledi. Festivale katılan vatandaşlar, yaklaşık beş saat boyunca gerçekleşen gösteriler ile adeta büyülendi. Saatler 20.00’ı gösterdiğinde festival Kartal Meydanı’na taşındı ve gece yarısına kadar pek çok ülkeden onlarca farklı grup burada sahne aldı.

Yakacık Meydanı’nda yıllar sonra festival

1977 yılında dönemin Belediye Başkanı Mehmet Ali Büklü tarafından gerçekleştirilen ve belli aralıklarla yapıldıktan sonra uzun bir süre ara verilen Uluslararası Kartal Kültür ve Sanat Festivali, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde yeni ismi ve yeni formatıyla 2022 yılında Kartal’da yeniden hayat bulunca, Yakacık Meydanı da yıllar sonra yeniden festivale ev sahipliği yaptı. Farklı ülkelerden gelen sanatçılar kortej boyunca Yakacık halkından büyük sevgi ve ilgi gördü. Festival katılımcıları tarihi Çınaraltı Meydanı’nda dev bir halaya durdu. Tüm meydanı çevreleyen halaya her yaştan insan katılırken ortaya coşku dolu görüntüler çıktı.

Göksenin Aktaş - İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.