Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Dünyanın farklı kültürleri Kartal’da bir araya geldi

  • İstanbul Gündemi
  • 29.08.2022 - 10:59

Kartal Belediyesi, 'Kültür ve Sanatla Yükselen Kartal” sloganı ile ilçedeki kültür sanat faaliyetlerini uluslararası alanda düzenlediği etkinliklerle renklendiriyor. Kartallılara farklı ulusların kültür ve danslarını tanıma olanağı sunarken, Kartal’ın kültürel zenginliklerinin de uluslararası alanda tanıtımını sağlamak amacı ile bu yıl ilkini gerçekleştireceği Uluslararası Halk Oyunları Festivali, Kartallıların katıldığı renkli yürüyüşle tüm hızıyla başladı. Akşam tüm yabancı ve Türk gruplar sahne alarak Kartallılara görkemli bir festival gecesi yaşattı.

Başkan Gökhan Yüksel festival gruplarını ağırladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 9 farklı ülkeden gelen misafirlerini belediye hizmet binasında ağırladı. Meclis salonunda gerçekleştirilen buluşmaya CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan da katılım sağladı.

“Duygu ve kültür alışverişini başlatmış bulunuyoruz”

Renkli anlara sahne olan buluşmada Başkan Yüksel, “Hepiniz festivalimize ve Kartal’a hoş geldiniz. Burada olduğunuz için çok mutluyuz. Ülkelerarası halk oyunlarının burada sergilenmesi hem Kartal, hem İstanbul, hem de ülkemiz adına çok gurur verici. Buna ev sahipliği yaptığımız için mutluyuz. Sizlerle birlikte Kartal’a ve İstanbul’a güzel bir halk oyunları festivali armağan edeceğiz. Halk oyunlarıyla, figürlerle ve sergilenecek performanslarla konuşmanın ötesinde çok büyük bir duygu ve kültür alışverişini başlatmış bulunuyoruz” dedi.

Renkli görüntüler ortaya çıktı

Festivalin ilk gününde gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında Kartallı Kazım Meydanı’nda bir araya gelen ülke gruplarının yöresel oyunlarını sergilemesi oldu. Yurtdışından gelen dansçılar Kartallı folklor derneklerinin sergiledikleri oyunlara katılarak renkli görüntüler oluşturdu. Kartallı Kazım Meydanı’nda başlayan kortej yürüyüşü grupların sık sık durarak vatandaşların alkışları eşliğinde yürüyüş boyunca danslarla devam etti.

Göksenin Aktaş - İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.