Dolar 34,1235
%-0.04
Euro 38,0974
%0.48
Altın 2.905,210
%0.69
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Kağıthane'ye yeni park!

  • İstanbul Gündemi
  • 22.11.2022 - 10:56

Kâğıthane Belediyesi  tarafından ilçedeki mevcut parklara yenileri yapılmaya devam ediyor. Kâğıthane Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Başkan Mevlüt Öztekin dönemiyle birlikte ilçedeki 300‘ün üzerindeki park komple yenilendi. 
Bunun yanı sıra mevcutlara da her geçen gün yenileri eklenmeye devam ediyor. Bugüne kadar Merkez Botanik Bahçesi, Yahya Kemal Su Parkı, Sultan Selim Karakol Parkı, Emniyetevler Bosna Hersek Meydanı Muhtar Zeki Uzun Parkı ve Çağlayan Yavuz Selim Parkıve son olarak Hamidiye Halay Sokak Parkı yapıldı.

7 BİN METREKARELİK PARK

Çalışmalar devam ederken, ilçeye bir park daha kazandırılıyor.Merkez Mahallesi Ferman Caddesi‘nde 7 bin metrekarelik alanda yeni bir park yapılacak. Yeni parkta çocuk oyun alanları, yetişkinler için spor sahaları ve 300 metrelik yürüyüş yolu, dinlenme donatıları yer alacak. Parka yüzlerce ağaç ve binlerce bitki türü olacak.  Parkta güvenlik kameraları ile güvenli bir ortam sağlanırken ücretsiz internet hizmetiyle vatandaşların keyifli vakit geçirmeleri amaçlanıyor.
Park alanını inceleyen Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, parkın kısa sürede tamamlanacağını belirtti. 

'40 BİNE YAKIN FİDAN DİKTİK'

Öztekin, ilçedeki ağaçlandırma çalışmalarına da değinerek, 'Kâğıthanemizde yarınlara miras kalacak eserler üretme gayretindeyiz. Çocuklarımız özellikle ağaçların gölgesinde büyüsünler istiyoruz. Göreve geldiğimiz günden bugüne neredeyse her saat bir ağaç diktik. Bugüne kadar 40 bine yakın fidanı toprakla buluşturduk.' dedi. 

'DOĞAN HER ÇOCUK İÇİN BİR  AĞAÇ'

Ağaçlandırma çalışmalarına yeni bir boyut kazandırdıklarını aktaran Öztekin, 'Kâğıthanemizde 1 Nisan 2019 tarihinden itibaren doğan her yavrumuz için bir ağaç dikiyoruz. Yeni doğan bebek hangi sokakta dünyaya gelmişse, ağacı da o sokağa dikiyoruz. ‘Her doğan bebeğe bir ağaç’ adını verdiğimiz kampanyamız sayesinde yavrularımız, adlarına dikilen ağaçlarla beraber büyüyorlar' diye konuştu. 

Göksenin Aktaş - İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.