Dolar 34,1347
%0
Euro 38,0690
%0.41
Altın 2.883,230
%-0.07
Bist-100 10.071,00
%1.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İsmail Saymaz’dan çok konuşulacak İmamoğlu sözleri! ‘Elleriyle teslim etmek istemiyor...’

İsmail Saymaz’dan çok konuşulacak İmamoğlu sözleri! ‘Elleriyle teslim etmek istemiyor...’

İsmi CHP Genel Başkan Adaylığı için geçen isimlerden biri olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için gün geçmiyor ki ortaya yeni bir iddia atılmasın. Bu kez iddianın sahibi Gazeteci İsmail Saymaz. Sözcü TV’de konuşan Saymaz, İmamoğlu’nun CHP'de 'AK Parti' formülü uygulamak istediğini savundu.

  • İstanbul Gündemi
  • 13.06.2023 - 09:18

Seçimlerin ardından Cumhuriyet Halk Partisi'nde Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifa edip etmeyeceği, ederse yerine kimin geçeceği tartışılmaya başladı. İmamoğlu daha seçimin ertesi günü 'değişim' talebini dillendirmeye başladı.

İMAMOĞLU'NUN "İSTANBUL KALESİNİ BOŞALTMAK İSTEMEDİĞİNİ" SAVUNAN SAYMAZ, ŞUNLARI SÖYLEDİ:

“Yerel seçimde, yerel seçimden aylar önce Kurultay’da aday olup ‘İstanbul kalesini’ boşaltmanın çok riskli olduğunu düşünüyor. Çünkü İstanbul’u boşalttığı takdirde örneğin Tevfik Göksu gelip belediye başkanı olacak. İstanbul’un kaynaklarını kendisi için kullanacak. Ekrem İmamoğlu’nun tasarruflarını da aleyhte kullanacaklar.”

“KADRO HAREKETİNİN MERKEZİNDE KENDİSİNİ GÖRÜYOR”

“Dolayısıyla Ekrem İmamoğlu bu değişimi kendisinin öncülüğünde ama bir kadro hareketi olarak düşünüyor anladığım kadarıyla, CHP’de bir liderlik değişimi olmalı ama bu liderlik değişimi bir kadro hareketi halinde olmalı, Ekrem İmamoğlu bunun başında olmalı gerekirse bir ortaklaşma olmalı. O anki lider o olmasa da olabilir. Sonrasında lider değişimi olabilir ama bu bir kadro hareketi olmalı ve o kadro hareketinin merkezinde kendisini görüyor.”

“İSTANBUL’U KENDİ ELLERİYLE TESLİM ETMEK İSTEMİYOR”

“Bunu bir tür AK Parti’nin kuruluş yılları gibi düşünün; orada bir kadro hareketi vardı, kadro hareketinin siyasi lideri Erdoğan’dı, Genel Başkan Abdullah Gül’dü. Burada da bence Ekrem İmamoğlu’nun aklından geçen bu formül. Yani kendisi bir değişime öncülük etmek istiyor. Aynı zamanda İstanbul’u kendi elleriyle teslim etmek istemiyor. Sadece seçimden önce değil seçimden sonra da teslim etmek istemiyor. Partisinde ve kendisinde kalmasını istiyor. Bu nedenle CHP’deki değişimi de bizzat oradan istifa edip oranın başına geçmek değil bir kadro hareketiyle beraber ama onun öncülüğünde yapmak istiyor olabilirler. Böyle bir senaryo da olabilir. Çünkü aksi takdirde İstanbul kalesini boşaltmış olacak onu da hiç istemiyor.”

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.