Dolar 34,0429
%-0.06
Euro 37,8562
%-0.13
Altın 2.794,180
%-0.31
Bist-100 9.774,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İslam İşbirliği Zirvesi’nden İsrail'e ‘ablukayı kaldırın’ çağrısı!

İslam İşbirliği Zirvesi’nden İsrail'e ‘ablukayı kaldırın’ çağrısı!

İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Olağanüstü Ortak Zirvesi’nden dikkat çeken bir açıklama yapıldı. Açıklamada, Gazze'nin ablukasına son verilmesi ve insani yardım girişine izin verilmesi gerektiği vurgulandı.

  • İstanbul Gündemi
  • 11.11.2023 - 21:29

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da yapılan İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği Ortak Zirvesi sonrası, İİT ve Arap Ligi'ne üye ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarının üzerinde mutabık olduğu ortak bildiri yayımladı.

GÜVENLİK VE BARIŞA TEHDİT OLUŞTURDUĞU VURGULANDI

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Birliği Ortak Zirvesi'nin sonuç bildirisinde, Filistin halkı güvenlik ve barışa kavuşmadan ve gasbedilen tüm haklarını geri almadan, İsrail’in ve diğer hiçbir bölge ülkesinin güvenlik ve barışa kavuşamayacağı, İsrail'in işgalinin devam etmesinin bölgesel güvenlik ve istikrar ile küresel güvenlik ve barışa tehdit oluşturduğu teyit edildi. Bildiride, katılımcıların "Suudi Arabistan ve Filistin devletinden gelen çağrılar üzerine İsrail'in Gazze Şeridi'nde ve Kudüs-ü Şerif dahil Filistin topraklarının tamamında Filistin halkına yönelik saldırılarını görüşmek üzere" bir araya geldiği belirtildi.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.