Dolar 34,0429
%-0.06
Euro 37,8562
%-0.13
Altın 2.794,180
%-0.31
Bist-100 9.774,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İETT otobüs filosunu güçlendirmeye devam ediyor

İETT otobüs filosunu güçlendirmeye devam ediyor

Otobüs filosunu güçlendirmeye devam eden İETT, 100 yolcu kapasiteli ve yeni nesil güvenlik teknolojileri ile donatılmış 150 yeni otobüsünü daha İstanbul trafiğine kazandırdı.

  • İstanbul Gündemi
  • 06.02.2024 - 17:30

20 araçlık ilk teslimatı filosuna ekleyen İETT, 130 adedini 2024 yılı Nisan ayına kadar bünyesine katmış olacak.

“İETT OTOBÜSLERİ DÜNYA ETRAFINDA 32 TUR ATIYOR”

İETT’nin günde 5 milyona varan yolculuk gerçekleştirdiğini kaydeden İmamoğlu, “Bunu da gece gündüz şehrimizin her noktasında yürütüyor. Öyle ki İETT'nin sadece bir günde yaptığı yol mesafesi 1 milyon 255 bin kilometre. Yani İETT'nin otobüsleri bir günde dünyanın etrafında tam 32 kez tur atacak kadar yol yapıyor. İETT'miz işte böylesine kıymetli ve böylesine önemli bir görevi yönetiyor ve binlerce insanımız, çalışanımız; yöneticisinden, emekçisine çok özel bir hizmeti 16 milyon insanımıza sunuyor. Bu kapsamda 150 adet daha güçlü, konforlu, akıllı ulaşım sistemlerine sahip yerli üretim otobüslerini şehrimize kazandırdık. Bunların 20 tanesi şu an arkamda yer alıyor ve bugün itibariyle görevlerine çıkacak. Hatlarda görevlerine başlayacak. Kalan 130 tanesinin teslimatı da önümüzdeki haftalar ve aylar içerisinde yakın zaman diliminde tamamlanarak İstanbul Büyükşehir Belediyemizin İETT kurumumuzun otobüs filosunun daha da gençleşmesine ve güçlenmesine ve özellikle bu kapasite ve bu ebattaki boyuttaki araçları ile bazı hatlarda eksik kalan sahalarda özellikle semt içlerinde ya da köy yolları diye tarifleyeceğimiz alanlarda daha etkili hizmeti büyüterek devam edeceğiz” diye konuştu.

“ENGELLENMESEYDİK 300 OTOBÜS DAHA ALABİLİRDİK”

Engellemelerle karşılaştıklarını savunan İmamoğlu, “150 adedi bu yeni otobüsler olmak üzere 293 adet daha otobüsü İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne kazandırdık. Bir baksınlar bakalım 4 buçuk yıllık bir zaman diliminde yani engellenmeseydik bunun üzerine 300 tane daha otobüs alabilirdik. Bu kadar aracı kuruma katabilmiş bir dönem var mıdır? Hem de yılların ihmallerini gideriyoruz. Bunun üzerine yeni bir düzeni, yeni bir sistemi başlattığımız ve İETT'nin hizmet vermeye başladığı Adalar'da da 252 adet de araç sistemimize katıldı. Biz aslında 800’e yakın aracı farklı statülerde, farklı ortamlarda İstanbul Büyükşehir Belediyemizin kurumu olan İETT'ye kazandırmış olduk” dedi.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.