Dolar 34,0775
%0.18
Euro 38,0879
%0.08
Altın 2.841,430
%0.43
Bist-100 9.976,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

İBB’den İstanbul trafiğini rahatlatmak için yeni bir adım!

  • İstanbul Gündemi
  • 22.05.2023 - 16:25

Radyo Trafik’te yayınlanan “Kent ve Ulaşım” programına konuk olan İBB Ulaşım Koordinasyon Müdürü Barış Yıldırım, katıldığı Radyo Trafik canlı yayınında, üzerinde çalıştıkları hareketli orta refüj projesinden bahsetti.

“İSTANBUL TRAFİĞİNE İYİ BİR DOKUNUŞ OLACAK”

Hareketli orta refüj projesi üzerinde çalıştıklarını anlatan Yıldırım, “Trafiğin yoğun olduğu saatlerde belli yönlere göre bir şeridi karşı yöne vermekten bahsediyorum aslında. Yani örneğin bununla alakalı donanımlı araçlar var. Proje şu an çalışma aşamasında ama bu aracı temin edip İstanbul'da belirlediğimiz üç nokta var. Burada çalışmasını yapabileceğimizi düşünüyoruz. Bunlardan birisi Bakırköy sahil yolu... Sabah ve akşam trafiğine göre bir şeridin karşı yöne verilmesinden bahsediyorum. Uzunçayır Kavşağı-Bostancı Kavşağı arası mesafe ve Tuzla Kavşağı ile Kartal kavşağı arası gene D100 hattındaki bu mesafelerin bu çalışma kapsamına alınmasını planlıyoruz. Güzel bir çalışma olacağını düşünüyorum. İstanbul trafiğine iyi bir dokunuş olacaktır diye tahmin ediyorum” dedi.

“BELEDİYEMİZİN ÇALIŞMALARI VAR”

İstanbul trafiğindeki aşırı yoğunluğun özel araç kullanımına bağlı olduğunu söyleyen Yıldırım, “Sağlıklı bir toplu ulaşım sistemi oluşturmak adına belediyemizin çalışmaları var. Biliyorsunuz 10 tane metro inşaatı aynı anda devam ediyor. Ciddi bir raylı sistem yatırımı var. Toplu ulaşımın ciddi şekilde sübvanse edilmesi durumu söz konusu. Hani bizim gördüğümüz bilet ücretleri, işte ulaşım ücretlerinin bir o kadar daha en az sübvanse edildiğini söyleyebilirim. Bunların tamamı toplu ulaşıma teşvik amacı taşıyor. Özel araç kullanımını azaltmaya yönelik adımlar. Bu konuda başarılı olmamız lazım. Tabii bazı etkenler oldu özel araç kullanımını arttıran. İşte Kovid-19 dediğimiz 2019 yılı sonu itibarıyla hayatımıza giren 2020 yılından beri de ciddi şekilde olumsuzluklara yol açan bir durum. Tüm dünyada bunun farklı etkileri oldu tabii. TÜİK verilerine bakarsanız pandemi döneminde özel araç satışları normal döneme göre %100’ün üstünde bir artış gösterdi. Dolayısıyla her gün 300-400 araç katılan İstanbul trafiğine belki 600-700 araç, belki daha fazla araç katılmaya başladı. Dolayısıyla bunun da trafiğe olumsuz bir etkisi söz konusu oldu” ifadelerini kullandı.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.