Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Fatih Altaylı İYİ Parti’nin seçim kararının perde arkasını anlattı

Fatih Altaylı İYİ Parti’nin seçim kararının perde arkasını anlattı

Gazeteci Fatih Altaylı, yaklaşan yerel seçimlerde İYİ Parti’nin İstanbul ve Ankara’da kendi adaylarıyla girip girmeyeceğine ilişkin Meral Akşener ile yaptığı görüşmenin detaylarını paylaştı.

  • İstanbul Gündemi
  • 30.08.2023 - 11:23

İYİ Parti yerel seçime iki büyükşehirde de kendi adaylarıyla gireceklerini duyurdu. Gündeme hızla damgasını vuran kararın perde arkasını ve detaylarını Meral Akşener, gazeteci Fatih Altaylı'ya anlattı.

“HAZIRLIKLARI TAMAMLADIĞIMIZDA MİLLETİMİZLE BİLGİSİNİ PAYLAŞACAĞIZ”

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, gerçekleştirdiği basın toplantısında partisinin Mart 2024'te gerçekleşecek seçimlere İstanbul ve Ankara'da kendi adaylarıyla gireceklerini açıkladı. Zorlu, "Biz kendi adaylarımızı çıkaracağız. Bunun hazırlık ve çabası içerisindeyiz. Çok kısa bir sürede bu hazırlıkları tamamladığımızda milletimizle bilgisini paylaşacağız" diye konuştu.

“CHP'NİN KENDİNİ KONUMLAMAYA ÇALIŞTIĞI YER EKREM İMAMOĞLU'YLA ÖRTÜŞÜYOR”

Kararın seçim sonuçlarına yansıması tartışılmaya başlarken gazeteci Fatih Altaylı, Meral Akşener ile temasa geçip "Ankara ve İstanbul’da yerel seçimlere kendi adaylarınızla girecekmişsiniz, doğru mu?" sorusunu yöneltti. Altaylı, köşe yazısında Akşener'in yanıtını şöyle aktardı: “"Kürşad Bey’i (Prof. Kürşad Zorlu) tanırsınız. Bu, onun temkinli üslubudur. Tedbiren böyle bir şey söylemeyi uygun görmüştür. Yerel seçimde ittifak zaten yok. Aday isimleri üzerinde anlaşmalar, uzlaşmalar olabilir. Şu an için de ortada üzerinde konuşulacak, uzlaşılacak isimler olmadığı için Kürşad Bey de bizim kendi adayımızı çıkaracağımızı söylemiştir. Prensip olarak uzlaşamadığımız her yerde adayımızı çıkarırız. Ortak adaylara kapalı değiliz ama bu her halükarda destekleriz anlamına da gelmez.”

“KULİSLERİ HAREKETLENDİRMEYE DEVAM EDİYOR”

İBB aday adaylığının sinyalini veren İmamoğlu'nun İYİ Parti'ye geçme olasılığı da kulisleri hareketlendirmeye devam ediyor. Fatih Altaylı konuyla ilgili dikkat çeken değerlendirmelerde bulunup şunları kaydetti: “Uzun zaman önce 'Ekrem İmamoğlu İYİ Parti'ye geçebilir' diye bir yazı yazmıştım. Çünkü Ekrem İmamoğlu'nu çok net biliyoruz ki CHP içerisinde hala kabullenememiş çok geniş bir kitle var. Gerçek CHP'yi Ekrem İmamoğlu doğru temsil etmiyor. Ama Ekrem İmamoğlu'nu istemeyenler de aslında gerçek CHP'yi temsil etmiyorlar. Onlar da başka bir cins. Bugünkü CHP'nin kendini konumlamaya çalıştığı yer Ekrem İmamoğlu'yla örtüşüyor. Fakat öyle baktığın zaman İYİ Parti de Ekrem İmamoğlu ile örtüşüyor. Çünkü İmamoğlu'nun da geçmişinde MHP tandanslı, ANAP'ın milliyetçi tarafı tandanslı bir durum da var. O yüzden olabilir.”

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.