Dolar 34,1810
%0.13
Euro 38,1487
%-0.25
Altın 2.929,660
%-0.13
Bist-100 9.829,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Erbakan'dan Millet İttifakı ile ilgili çarpıcı açıkalamalar

  • İstanbul Gündemi
  • 27.03.2023 - 10:22

Cumhurbaşkanı adayı olacağını ilan etmesinin ve Cumhur İttifakı'nda yer almayacağını belirtmesinin ardından, ani bir kararla yeniden ittifak arasında yer alacağını açıklayan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, neden ittifaka katılma kararı aldığını katıldığı bir televizyon programında tüm detaylarıyla anlattı.

‘KAZANMALARINA VESİLE OLMAK İSTEMEDİK’

Cumhur ittifakında yer alacağını açıklayan Erbakan, konuya ilişkin şöyle konuştu; ‘Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile, prensiplerimiz ile ilgili uzlaştık. Böylece yeni bir adım atma kararı aldık. ’60-70 yıl sonra ülkemizi yeniden CHP zihniyetine teslim ettiniz' suçlamaları ile muhatap olmak istemedik. Çünkü biz adaylığa devam ettiğimiz takdirde, böyle bir durumun yaşanma ihtimali de oldukça yüksekti. Karşı blokta; tüm komünist, sosyalist, ateist fraksiyonların bir arada bulunduğunu görmemiz, FETÖ unsurlarının karşı bloğa destek verdiğini görmemiz, hatta PKK unsurlarının yaptığı açıklamalarda, mevcut iktidarı devrilmesi için; karşı bloğa destek vermeye başladıklarını görmemiz sebebiyle bu bloğun kazanmasına vesile olmak istemedik' dedi.

‘BAŞINDAN BERİ DOĞRUYA DOĞRU YANLIŞA YANLIŞ DEDİK’

Fatih Erbakan, konuya ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunurken sözlerine şöyle devam etti; ‘Biz başından beri doğruya doğru yanlışa ise yanlış dedik. Hükümete destek verdiğimiz konular da oldu. Örneğin; Taksim’e cami yapılması, Ayasofya'nın cami olması, askeri vesayetin kaldırılması, başörtü yasağının kaldırılması, yerli İHA ve SİHA'lar, yerli otomobil gibi konularda destek vermeye devam ettik' dedi.

‘MİLLİ GÖRÜŞÜMÜZE ZIT’

Katıldığı bir televizyon programında önemli açıklamar yapan Erbakan, ‘Millet İttifakı’nın bizim 50 yıldır devam ettirdiğimiz milli görüşümüze tamamen zıt olduğu çok nettir. Bunu yeniden açıklamaya bile lüzum yok. Bu nedenle, Millet İttifakı'nda yer almamız mümkün değil. Kemal Kılıçdaroğlu, ‘lLGBT Türk aile yapısına zarar verir mi?’ Sorusuna, ‘Hayır zarar vermez’ diyor. Ekrem İmamoğlu ise, eşcinsel evlilikleri destekliyor. CHP'li Bursa- Nilüfer Belediyesi'nde LGBT merkezi kuruluyor. Ali Babacan ‘Avrupa bize aferin diyecek’ diyor. Tüm bunlar milli görüş çizgisine aykırıdır.

‘SAADET PARTİSİ DE MİLLİ GÖRÜŞÜ TEMSİL EDEMEZ'

Katıldığı televizyon programında yaptığı açıklamalarda Saadet Partisi ile ilgili de konuşan Erbakan, ‘sAADET pARTİSİ Milli görüşü temsil edemez. Milli görüş prensiplerine tamamen aykırı bir ittifakın içerisinde yer alarak, bu ittifakın adayı olan Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı yapmak için uğraşmaya devam etmeleri, LGBT konusu, 3 dini de çocuklara öğreteceğiz demesi, 4-6 yaş aralığındaki çocuklara Kuran öğretilmesi yanlıştır demesi ve bu yapının içerisinde masayı dağıtmaları gerekirken hala yer almaları milli görüşe sığabilir mi? Bu yanlışları sık sık ifade ediyoruz.' dedi.

 

Haber Merkezi - İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.