Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

DİLİPAK: ?NAMAZ CENNETE GİDEN EN KESTİRME YOLDUR´

  • İstanbul Gündemi
  • 22.06.2017 - 01:27

Kağıthane Belediyesi´nin ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Hasbahçe´de ?´Ramazan´ın İnsana Yüklediği Sorumluluklar´´ adlı bir söyleşi gerçekleştiren gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak, Kur-an´ı anlamanın müslümana düşen en büyük görevlerden biri olduğunu belirtti.

Her akşam birbirinden farklı konu ve konuklarla ramazan ayını dolu dolu geçiren Hasbahçe bu kez de gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak´ı ağırladı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği söyleşide birçok konuya değinen Dilipak özellikle de ramazan ayında üzerimize düşen sorumlulukları dile getirdi. Türkiye´de birçok insanın hala Kur-an´ı okumadığını, okuyanların da anlamadığını savunan Dilipak; ?´Kur-an´ı anlamak en büyük gayemiz olmalı. Sadece Arapçasını değil açıp mealini de okumalı ve net bir şekilde anlatılmak isteneni anlamaya çalışmalıyız.´´ dedi.

Aksatılmaması gereken bir diğer ibadetin namaz olduğunu belirten Dilipak; ?´Yine ramazan ayı içerisinde namazı aksatmamak gerekiyor. Aslında namazı sadece ramazan ayında değil tüm yıl boyunca aksatmadan yerine getirmek gerekiyor. Namaz cennete giden en kestirme yoldur.´´ şeklinde konuştu.

Konuşmasının içinde zaman zaman gündeme dair de değerlendirmelerde bulunan Dilipak, Katar krizi ve 15 Temmuz Darbe Girişimi ile ilgili olarak da düşüncelerini vatandaşlarla paylaştı.

Programı Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç da takip etti. Programın sonunda Abdurrahman Dilipak´a teşekkürlerini ileten Başkan Fazlı Kılıç, kendisine çiçek ve Kağıthane´nin sembolü lale figürünü takdim etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.