Dolar 34,1099
%0.28
Euro 38,1296
%0.19
Altın 2.861,200
%1.13
Bist-100 9.968,00
%-0.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
DEVA Partisi’nde yaprak dökümü! 13 ilçe başkanı istifa etti

DEVA Partisi’nde yaprak dökümü! 13 ilçe başkanı istifa etti

Demokrasi ve Atılım Partisi’nin genel seçim döneminden bu yana süregelen süreçte İstanbul’daki 13 ilçe başkanı ile yönetim kurulu üyeleri, görevlerinden ve partiden istifa ettiklerini açıkladı.

  • İstanbul Gündemi
  • 25.10.2023 - 19:44
  • Güncelleme: 26.10.2023 - 00:15

DEVA Partisi'nde sular durulmuyor. Bugün İstanbul'da görev yapan 8 ilçe başkanı partisinden istifa ettiklerini açıkladı. İlçelerin yönetim kurulu üyeleri de dahil edildiğinde toplam istifa sayılarının 500'ün üzerinde olduğu ileri sürüldü.

MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞI İÇİN 2 İSTİFA GELMİŞTİ

Geçtiğimiz genel seçim sürecinde Milletvekilliği Adaylığı için de Esenyurt Kurucu İlçe Başkanı Halis Kahriman ve Sultanbeyli Kurucu İlçe Başkanı Orhan Aktaş görevlerinden istifa ettiklerini açıklamışlardı.

KAHRİMAN'DAN İL BAŞKANLIĞI DENEMESİ

Esenyurt Kurucu İlçe Başkanı Halis Kahriman, Milletvekili adaylığı için görevinden istifa etmesinin ardından seçimlerde Milletvekili olarak seçilemedi fakat seçimlerin ardından İl Başkanı Dr. Erhan Erol'un istifasını sunmasıyla beraber İl Başkanı adaylığına soyunmuş lakin istediğini alamamıştı. İl Başkanlığı görevine Maltepe Kurucu İlçe Başkanı olarak görevini sürdüren Ali Hakan Ağaoğlu getirilmişti.

2 AY ÖNCE DE BEYLİKDÜZÜ VE SARIYER İLÇE BAŞKANLARI İSTİFA ETMİŞTİ

Yaklaşık olarak iki ay evvel de önceki dönem İlçe Başkanı Tuğrul Öztürk'ten aldığı görevi sürdüren Beylikdüzü İlçe Başkanı Önder Karaburun ve Sarıyer'de Kurucu İlçe Başkanı olarak görev yapan Av. Bilal Çelik de partilerinden istifa ettiklerini açıklamışlardı.

SİLİVRİ'DE FORMALİTE BAŞKANLIK

Silivri ilçesinde ise önceki dönem İl Başkanı Dr. Erhan Erol döneminde, ilçe başkanlığı binası bulunmayan ve yönetimi olmayan, kağıt üzerinde görevlendirmesi yapılan İlçe Başkanı Fatih Demir de geçtiğimiz aylarda istifasını sunmuştu.

“20 BİN KİŞİ İLE BİRLİKTE YENİ BİR PARTİYE KATILACAĞIZ”

İstifalara dair Gazete Duvar'a konuşan DEVA Partisi Esenyurt Kurucu İlçe Başkanı Halis Kahriman, "Kasım 18'de toplu istifa olacak. 20 bin kişi ile birlikte yeni bir partiye katılacağız. Görüşmeler devam ediyor. CHP ile görüştük. AK Parti ile görüştük. Henüz kararımızı netleştirmedik" dedi.

İSTİFASINI AÇIKLAYAN İLÇE BAŞKANLARI ŞÖYLE:

Zeytinburnu Kurucu İlçe Başkanı Ahmet Bilgiç, Bahçelievler Kurucu İlçe Başkanı Tarık Özaydın, Esenler Kurucu İlçe Başkanı Ahmet Yöney, Fatih Kurucu İlçe Başkanı Celalettin Bulunmaz, Sultangazi İlçe Başkanı Tarkan Yolat, Küçükçekmece İlçe Başkanı Eda Ateş Adıyeke, Bağcılar İlçe Başkanı Erkan Şanlı, Esenyurt İlçe Başkanı Mehmet İnan.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.