Dolar 34,1099
%0.28
Euro 38,1296
%0.19
Altın 2.861,200
%1.13
Bist-100 9.968,00
%-0.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Detayları Davutoğlu ve Karamollaoğlu açıkladı! İki partinin heyeti...

Detayları Davutoğlu ve Karamollaoğlu açıkladı! İki partinin heyeti...

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi, Gazze'ye gitmek için Dışişleri Bakanlığına ve Mısır Büyükelçiliğine başvuruda bulundu. Detayları Davutoğlu ve Karamollaoğlu açıkladı.

  • İstanbul Gündemi
  • 25.10.2023 - 16:15

Saadet-Gelecek Partisi’nden yapılan açıklamaya göre, grup milletvekilleri “Gazze’de yaşanan insanlık dramını ve insan hakları ihlallerini yerinde gözlemlemek ve mazlum Gazze halkı ile dayanışmalarını göstermek amacıyla” Mısır’a gidecek. Heyet Mısır’daki Refah sınır kapısından geçerek Gazze’ye giriş yapacak.

KARAMOLLAOĞLU: “HEYETİN GİTMESİNE ENGEL OLMAK KİME BİR FAYDA SAĞLAR”

Partisinin grup toplantısında konuya ilişkin açıklama yapan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Biz Meclis’te İnsan Hakları Komisyonu olarak altı partinin de iştirakiyle Gazze'ye Filistin'e heyet göndermeyi arzu etmiştik, maalesef bu talep Meclis’te iktidar partisinin oylarıyla reddedildi. Bunun üzerine arkadaşlarımız iktidar partisi dışındaki beş partinin temsiliyetiyle bu maksatla Gazze'de olup biteni yerinde görmek üzere gönderme kararı almışlar. Dışişleri Bakanlığı'na bunu iletmişler inşallah gerekli formaliteler tamamlandıktan sonra bugün hakikaten eşine az rastlanır bir katliama sahne olan Gazze'yi Filisitin'i ziyaret edecekler, bize ilk elden bilgi getirecekler. Bunu önemsiyorum çünkü her ne hikmetse insan hakları konusunda bile iktidar illa başka bir yol izlemek istiyor. 'Ben varım size ihtiyaç yok.' Yahu Meclis’teki tüm görüşmeler bütün siyasi partilerin temsiliyle yapılırken Meclis’in tamamını temsilen bir heyetin gitmesine engel olmak kime bir fayda sağlar" diye konuştu.

“ABD'Yİ DOST GÖRENİN BAŞKA DÜŞMANA İHTİYACI YOK”

ABD'yi, dünden bugüne gerçekleştirdiği katliamlardan da bildiklerini söyleyen Karamollaoğlu, bu ülkenin yönetimine kim gelirse gelsin değişen bir şey olmadığını kaydetti.Temel Karamollaoğlu, "dostum" hitabıyla başlayan cümlelere muhatap kişilere asla güvenilmemesi gerektiğini belirterek, "Kim ki ABD'yi kendine dost görmüşse başka düşmana ihtiyacı yoktur. Kim ki ABD'yi kendine müttefik kabul etmişse bilsin ki başı mutlaka ilerde belaya girecektir. Bunun içindir ki kim Amerika Birleşik Devletleri yönetimi ile insan haklarını, demokrasiyi, barışı aynı gün içerisinde kullanma yanlışına düşmüşse derhal bu yanlıştan dönmelidir, vazgeçmelidir” şeklinde konuştu.

AHMET DAVUTOĞLU: “ANADOLU'NUN SELAMINI GAZZE'YE GÖTÜRMEK ÜZERE 5 ARKADAŞIMIZ GİDECEK”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da konuşmasında, bu haftanın hem onur hem de hüzün haftası olduğunu belirterek, Cumhuriyet'in 100. yılının kutlanacağını ancak bir yandan da hala Gazze'de yanan bir yangın olduğunu söyledi. TBMM İnsan Hakları Komisyonunun Gazze'ye ziyaretle ilgili güzel bir kararı olduğunu ifade eden Davutoğlu, "TBMM komisyonunun ne zaman gideceği belli değil ama biraz önce grup başkanvekillerimizle, Sayın Karamollaoğlu'yla konuştuk, 5 arkadaşımız dün itibarıyla Mısır büyükelçiliğine başvurarak Gazze'ye gitmek üzere müracaatta bulundu. ve sizlerin selamını iletecekler, sadece sizlerin selamını değil, mazlumların ordusunun kurtardığı Anadolu'nun selamını Gazze'ye götürmek üzere 5 arkadaşımız gidecek” dedi.

“BU BİR KÜRESEL SORUNUN İLK ATEŞLERİNDEN BİRİDİR”

Ahmet Davutoğlu, gelecek dönemde çok daha zorlu günlerin beklendiğini belirterek, şöyle devam etti:"Yanı başımızda bir yangın var doğru ama daha büyüğünü söyleyeyim size, onun için çırpınıyorum elimdeki dar imkanlarla. Büyük bir bölgesel savaş tehlikesi var, Türkiye'yi de yakacak o ahşap bina 2 adım ötede yanıyor. Bizim eve gelecek o yangın, bizim eve. Görmüyor musunuz? Dün Rus Büyükelçisiyle konuşurken de Türkiye'yi çok iyi bilen bir büyükelçidir, Amerikan donanması orada, İngiliz donanması orada, Çin donanması orada, Rus donanması orada, neresi Doğu Akdeniz, neydi o Mavi Vatan hikayeleriniz? Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Filistin için Kahire'ye gidecek, donanmalar Gazze'nin önünde olacak, siz bu meseleyi Arapların meselesi göreceksiniz öyle mi? Yazıklar olsun sizin coğrafya bilginize, yazıklar olsun sizin tarih bilginize, yazıklar olsun sizin insanlık vicdanınıza. Arapların meselesiymiş, Arapların meselesiyse Çin'in ne alakası var orada? Arapların meselesiyse İngiltere'nin, Amerika'nın ne işi var donanmalarıyla orada? Arkadaşlar; bu bir küresel sorunun ilk ateşlerinden biridir, anlayın, uyanın."

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.