Dolar 34,1054
%0.26
Euro 38,0987
%0.11
Altın 2.875,120
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
DEM Parti’den resmi açıklama geldi! Aday gösterilecek iller açıklandı

DEM Parti’den resmi açıklama geldi! Aday gösterilecek iller açıklandı

DEM Parti’den 31 Mart yerel seçimlerle ilgili dikkat çeken bir karar geldi. Bu kapsamda; Ankara, Antalya, Bolu, Konya, Kocaeli, Kayseri, Samsun’da belediye başkan adayı gösterilecek.

  • İstanbul Gündemi
  • 12.01.2024 - 17:27

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, 13-14 Ocak’ta 90 seçim bölgesinde belediye başkan adaylarını belirlemek üzere 100 bin delegenin sandık başında olacağını belirtti.

“7 İLDE ADAY GÖSTERECEĞİZ”

Aday gösterilecek illerle ilgili konuşan Doğan, “Belediye eş başkanı, belediye meclisi üyesi ve il genel meclis üyesi aday adayı olarak toplam yaklaşık 4 bin kişi yarışacak. Sadece PM üyelerimizin oy kullanmayacağını yaptığımız açıklamalarda söylemiştik. Aslında kent uzlaşısı kavramının bir başka alameti farikası da bu. Ankara, Antalya, Bolu, Konya, Kocaeli, Kayseri, Samsun olmak üzere toplam 7 ilde aday göstereceğiz” dedi.

“BU HAFTA SONU 90 SEÇİM BÖLGESİNDE YAKLAŞIK 4000 KİŞİ YARIŞACAK”

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, şunları söyledi: “Böyle bir pratiği ilk kez hayata geçiyoruz. O yüzden haftalardır boşuna bir demokrasi şöleni tanımlaması yapmıyoruz. İçini, altını ve sahaları dolduruyoruz. Partimizin adayını değil aslında o ili, ilçeyi, beldeyi yönetecek adayı seçiyoruz. Yaklaşımımızı da bu titizlikle ele aldık. Bütün çalışmalarımızı aynen bu incelikle ve hassasiyetle yapmaya çalıştık. Kimler oylanacak bu hafta sonu onu da sizlerle paylaşmak isterim. Bu hafta sonu 90 seçim bölgesinde belediye eş başkanı, belediye meclisi üyesi ve il genel meclis üyesi aday adayı olarak toplam yaklaşık 4 bin kişi yarışacak. Sadece PM üyelerimizin oy kullanmayacağını yaptığımız açıklamalarda söylemiştik. Aslında kent uzlaşısı kavramının bir başka alameti farikası da bu. Kent uzlaşısı, kamuoyunda takip ettiğimiz kadarıyla dar bir biçimde tartışılıyor.”

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.