Dolar 33,9762
%0.11
Euro 37,6709
%-0.39
Altın 2.727,450
%-0.69
Bist-100 9.771,00
%-1.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi, o emekliler için çalışmalar başladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi, o emekliler için çalışmalar başladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli olan çiftçilerin çalışmayan emeklilere ödenen 5 bin TL’lik ikramiyeden yararlanamamasına ilişkin gelen yoğun şikayetler sonrasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan’a talimat verdi.

  • İstanbul Gündemi
  • 17.11.2023 - 10:45

Mynet’te yer alan habere göre, ikramiye alamayan emekli çiftçiler, Çiftçi Kayıt Sistemi’nden kayıtlarını sildirmeye hatta üretimden bile vazgeçmeye kalkmaları sonrasında hükümet harekete geçti.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli çiftçilerin de 5 bin TL’lik ikramiyeden yararlanmasının önü açılması için çalışmalara başlandı.

AK PARTİ YÖNETİMİ VE MİLLETVEKİLLERİNE ŞİKAYET YAĞDI

Daha önce üretim faaliyetleri nedeniyle Çiftçi Kayıt Sisteminde (ÇKS) kayıtları bulunan; ancak bugün herhangi bir üretim faaliyeti olmayan, sayıları yaklaşık 1,5 milyonu bulan çiftçiler, 1 Ekim 2023 tarihine kadar çalışmayan emekliyi kapsayan ikramiyeden yararlanamayınca, AK Parti yönetimi ve milletvekillerini âdeta telefon ve mesaj yağmuruna tuttu. Çiftçilerin büyük bölümü, ÇKS kayıtlarını sildirmek için ziraat odalarında kuyruk oluşturdu.

TORBA TEKLİFE GİRECEK

Türkiye gazetesinin haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son Rize programı sırasında da çay üreticileri aynı şikâyeti gündeme getirdi. AK Parti grup yöneticilerinin sıkıntının ÇKS kayıtlarından kaynaklandığını bildirdiği Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’la bir araya gelerek problemi çözmeleri talimatını verdi. AK Parti kaynakları, emekli çiftçilerin ikramiye alabilmeleri için düzenleme yapılabileceğini ve bunun bütçe görüşmelerinden önce bir torba teklifle TBMM Genel Kuruluna gelebileceğini belirtiyor.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.