Dolar 33,9762
%0.11
Euro 37,6709
%-0.39
Altın 2.727,450
%-0.69
Bist-100 9.771,00
%-1.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP lideri Özgür Özel’den flaş seçim mesajı! ‘Seçimlerde mevcut belediye başkanlarımızı...’

CHP lideri Özgür Özel’den flaş seçim mesajı! ‘Seçimlerde mevcut belediye başkanlarımızı...’

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM grup toplantısında ilk kez konuştu. Özel, CHP eski lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür etti.

  • İstanbul Gündemi
  • 15.11.2023 - 13:27

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP lideri Özgür Özel, partiden ayrılanlara da "Baba evine dönün" çağrısında bulundu.

MERAL AKŞENER'LE GÖRÜŞME İDDİALARINA YALANLAMA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşeceklerini belirten Özel, henüz bir tarih belirlemediklerini; medyada çıkan "Yarın görüşecekler" iddiasının doğru olmadığını belli ederek, "Meral Akşener ile çok güzel telefon görüşmesi gerçekleştirdik. Ancak yarın görüşeceğimiz bilgisi doğru değil" dedi.

ÖZEL'İN KONUŞMASINDAN ÖNE ÇIKANLAR ŞÖYLE:

“Ülkemiz çok zor bir dönemden geçti. Demokrasi kanallarının tıkandığı, hukukun rafa kaldırıldığı dönemde 13 yıl mücadele vermiş, Artvin'de PKK'nın hedefi olmuş, Çubuk'ta linç girişimine uğramış, Ankara'dan İstanbul'a 432 kilometere yürüyerek dünya siyasi tarihine geçmiş genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu saygıyla selamlıyorum. Emekleri unutulmaz, ona vefamızı her fırsatta göstereceğiz. Kendisinin önünde saygıyla eğiliyorum. İlk kez gölge kabine görevlendirmesi yaptık. Kabine'nin yaptığı her şeyi dakika dakika izleyerek, doğrulara destek vererek, yanlışlara engel olmaya çalışarak yapıcı ve etkin bir şekilde muhalefet yapacağız. Kabinemizi Erdoğan'ın kabinesiyle karşılaştıracak olursak, Erdoğan 18 atama yaptı, biri kadın. Bizim ise 9'u kadın 9'u erkek. Gölge kabinemizi toplumun tam yarısını oluşturan ve hepimize emekleri olan bütün kadınlara emanet ediyorum.”

““DARBE KİMDEN GELİRSE GELSİN KARŞISINDAYIZ DEMİŞİZ”

“Darbe kimden gelirse gelsin karşısındayız demişiz. O gün demokrasinin arkasında durmuş birisi olarak diyorum yine darbeye kalkışırlarsa tankın üzerine çıkarız. Ama darbe girişimde meydanı Erdoğan’a bırakmayız haddini bilsin. Anayasa’nın bir maddesine karşı çıkan kendi meşruiyetine de karşı çıkar. Erdoğan aklını başına topla kendi bindiğin dalı kesme. Sende Anayasa’yı değiştirecek bir sayı yok. Anayasa’yı hiçleştirecek bir göz de bizde yok. Seninle birlikte Anayasayı çiğnemeye kalkarsam, gözüm çıksın kardeşim, gözüm çıksın.”

“BU GÜZEL ÜLKENİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRELİM”

“Baba evinin tapusu ne Özgür Özel’de ne Kemal Bey’de. Bu baba evinin tapusu, senin babandan çok sevdiğin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e kayıtlı. Gelin baba evine, değiştirelim, bu güzel ülkenin yüzünü güldürelim.”

“EMEK İLE SERMAYE KARŞI KARŞIYA GELMİŞSE EMEĞİN YANINDAYIZ”

“Barolar Birliği bir eylem yaptı onu hep birlikte destekledik. Şimdi bir başka yürüyüş var DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu İstanbul'dan Ankara'ya doğru yürüyor. Takip ediyoruz. Örgütlerimiz Eskişehir'de onlarla yürüyecekler. Vardıklarında ben ve grubum DİSK ile birlikte Ulus'a yürüyeceğiz, yeni yollarla tanışacaklar, yeni kulaklar işitmeye başlayacaklar. Değiştireceğiz bu ülkenin kaderini. Emek ile sermaye karşı karşıya gelmişse emeğin yanındayız.”

“BUNDAN SONRA NEREDE OLMAMIZ GEREKİYORSA ORADA OLACAĞIZ”

“İlk ziyaretimi KKTC'ye yapacağım. İkinci ziyaretimi Azerbaycan'a, sonrakini ise 25 Kasım'da Bosna Hersek'e gerçekleştireceğim. Bundan sonra nerede olmamız gerekiyorsa orada olacağız, ilişkilerimizi tazeleyeceğiz. Sosyal demokrat partilerle, Avrupa Konseyi ile, Sosyalist Enternasyonal ile sıkı ilişkilerimiz olacak.”

“ÖRGÜT DENETİMİNDE ÖNSEÇİM YAPACAĞIZ”

“Belediye seçimlerinde mevcut belediye başkanlarımızı anketle ölçeceğiz, halkın gönlündeyse tekrar aday yapacağız, değilse başkasını aday göstereceğiz. Bu süreçte en çok yapacağımız ise örgütlere sormak olacak. Örgüt denetiminde önseçim yapacağız. Sandıktan kim çıkarsa onu adaylaştıracağız.”

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.