Dolar 34,1810
%0.13
Euro 38,1487
%-0.25
Altın 2.929,660
%-0.13
Bist-100 9.829,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oy oranını açıkladı! ‘Ar-Ge başkanlığımızın yaptığı ankete göre...’

  • İstanbul Gündemi
  • 27.03.2023 - 12:22

HÜDA Par ile yapılan görüşmelerden AK Parti’nin oy oranına, Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakı’na katılmasından seçimlere kadar birçok konuda dikkat çeken ifadeler kullanan Yavuz, yaşananların perde arkasını anlattı.

YAVUZ'UN CANLI YAYINDAKİ AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI ŞÖYLE:

“YRP ile bir noktaya gelmiştik. Son geldiğimiz noktada bir parça kopar gibi oldu, sonra tekrar bıraktığımız noktaya geldik ve çok net bir anlaşma zemini oluştu. Hepimizin cumhurbaşkanı adayı aynı olacak. Cumhurbaşkanımız YRP'yi tekrar ziyaret edecek. Kendi partinizde bile olan şeylerin başka partiyle görüşürken olmamasını bekleyemezsiniz. Bütün mesele bunu pazarlığa çevirmemek. Masaya oturduğumuz birinci gün biz bir noktaya geldik. YRP birinci şartı olarak "Biz partimizin logo ve ismiyle girmek istiyoruz" dedi. Biz açıkça "Böyle olmasa daha iyi olur" dedik.”

“KADIN HAKLARINA İLİŞKİN YRP'NİN ANORMAL BİR TEKLİFİ HİÇ OLMADI”

“YRP kendi logosuyla girecek. Belli ilkeler konusunda anlaştık ama diğer konuları konuşacağız. Kadın haklarına ilişkin YRP'nin anormal bir teklifi hiç olmadı. Hibrit bir model olabilir mi diye bundan sonra da meseleyi konuşabiliriz. Belki bir parça daha hibrit modele gidilebilir, gidilmez. Bunları konuşacağız. İşin ana temel noktalarında anlaştık ve ittifak kuruldu. Bundan sonra üstüne bir şey koyamasak bile belli bir noktadayız. Ama biz ana noktalarda, temel noktalarda anlaştık ve ittifak kuruldu. Bundan sonra hiç anlaşamasak bile belli noktalarda anlaştık ya bundan sonra üstüne koyamasak bile bir noktadayız açıkçası. Ama bundan sonra biraz daha üstüne koyabilirsek Yeniden Refah Partisi'nin işine gelecek. Hem bizim işimize gelecek.”

“MİLLET İTTİFAKI 'İTTİFAK İÇİNDE İTTİFAK'A KAFA YORACAK”

“Millet İttifakı ortak liste için uğraşacak. Bizde 4 parti de kendi logosuyla girecek. Biz ortak liste oluşturma konusunda bir araya gelip konuşmadık ama bundan sonra konuşmayacağız diyemem. Yeri gelirse konuşuruz. Karamollaoğlu'nun dediği gibi, Millet İttifakı 'ittifak içinde ittifak'a kafa yoracak.”

“BİZİM LİSTEMİZDE YER VERECEĞİZ, UYGUN BİR SAYIDA OLACAK”

“HÜDA PAR'la çok kolay oturduk, hızlı şekilde ne yapacağımıza karar vereceğiz. Bugün de görüşeceğiz. Bizim listemizde yer vereceğiz, uygun bir sayıda olacak. 8-9 değildir. Türkiye'nin her tarafı için geçerli. HÜDA PAR çok net şekilde terörün her haline karşı olduklarını dile getiriyor.”

“ARTIŞ EĞİLİMİ OLDUĞUNU GÖRÜYORUM”

“Bizim Ar-Ge başkanlığımızın yaptığı ankete göre yüzde 53'leri yakalayan bir tablo olduğunu görüyorum. AK Parti'nin ise yüzde 41'leri yakalayan bir tablo olduğunu, artış eğilimi olduğunu görüyorum.”

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.