Dolar 34,1347
%0
Euro 38,0690
%0.41
Altın 2.883,230
%-0.07
Bist-100 10.071,00
%1.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan tüm dünyaya mesaj! ‘Başta Ermenistan olmak üzere...’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan tüm dünyaya mesaj! ‘Başta Ermenistan olmak üzere...’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sonrası yaptığı ziyaretlerin ikinci durağı olan Azerbaycan’da çok önemli mesajlar verdi. Erdoğan, Şuşa Başkonsolosluğu’nun açılacağını belirtti.

  • İstanbul Gündemi
  • 13.06.2023 - 13:56

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Azerbaycan ziyaretinde Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından resmi törenle karşıladı. İki lider daha sonra düzenledikleri ortak basın toplantısında Türkiye-Azerbaycan yapılacak işbirliklerine değindi.

“TÜRKİYE-AZERBAYCAN ORTAK ÇALIŞMASI ÇOK ÖNEMLİDİR”

Toplantıda ilk konuşan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev oldu. Aliyev şu ifadeleri kullandı: “Şuşa Beyannamesi ile Türkiye ve Azerbaycan resmen müttefik oldu. Şuşa Karabağ'ın tacıdır. Bugün müzakere mesele olunan konular arasında işbirliği programımızdır. Dış konularda Türkiye ve Azerbaycan mücadele edecek. Bölgenin genişlemesi, inşası ve güvenliği için Türkiye-Azerbaycan ortak çalışması çok önemlidir.”

ERDOĞAN’DAN ‘ŞUŞA’ VURGUSU!

İki lider, görüşmenin ardından heyetler arası toplantıya katılırken, toplantının öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken Şuşa mesajı geldi. Erdoğan, “Şuşa Başkonsolosluğumuzu istediğiniz zaman açmaya hazırız. Hakan (Fidan) Bey o konuda da hiç geciktirmeden... Şuşa'daki Başkonsolosluğumuz açılabilirse, bu başta Ermenistan olmak üzere bütün dünyaya ayrı bir mesaj olacaktır” dedi.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.