Dolar 34,2183
%0.06
Euro 37,8623
%0.09
Altın 2.919,070
%-0.15
Bist-100 9.013,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na çağrı! ‘Eğer dürüstsen...’

  • İstanbul Gündemi
  • 10.10.2022 - 16:14

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi‘ndeki 2022-2023 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni‘nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başörtüsüyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar:

“Başörtüsü konusunda yasal düzenlemeye ihtiyaç yokken ‘Yasal düzenleme yapalım‘ dedi. Yasal düzenlemeye hiç ihtiyaç yok. Eğer samimiysen dürüstsen gel anayasa değişikliğini yapalım bunu tamamen masadan kaldıralım. Adalet Bakanlığımız yaptığı çalışmaları bizlere sunacaklar.

“Türkiye‘nin geleceği aydınlık”

“Türkiye‘nin yüzyılı bu altyapı ile güçlendi. Uluslararası iktisatçılarla bir toplantı yaptık. Şu tespiti yapmışlar. Türkiye altyapısını bitirdi. Altyapısını bitirdiği için de Türkiye‘nin geleceği aydınlık. Biz de dedik ki; ‘Bu tespiti bizler de yaptığımız için başarılıyız.‘ Daha da iyiye gideceğiz. Hele Karadeniz‘den doğal gazı da çıkardığımız anda bunun tadına doyum olmaz.”

“Türkiye‘yi çok farklı bir konumda taşıdık”

“Kendi göbeğimizi kendimiz kestik. Ülkemizin potansiyellerini gün yüzüne çıkarmanın gayretini verdik. Ülkemizin şartları ne olursa olsun 20 yıl boyunca sözümüzün arkasında durduk. Her alanda Türkiye‘yi çok farklı bir konumda taşıdık.”

“Bizim böyle bir sorunumuz yok‘”

“Kış mevsimiyle bu ülkelerde enerji ve gıda güvenliği konusundaki endişeler tırmanıyor. Son Prag zirvesinde liderlerden bunu dinledim: ‘Bu kışı nasıl geçireceğiz‘... Hepsi bunu anlatıyorlar. ‘Bizim böyle bir sorunumuz yok‘ dedim. Liderler sadece anı düşünüyorlardı. Rusya ile Ukrayna arasındaki gelişmeleri maalesef aklıselim ile değerlendirmiyorlardı.”

Haber Merkezi - İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.