Dolar 34,2183
%0.06
Euro 37,8623
%0.09
Altın 2.919,070
%-0.15
Bist-100 9.013,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Başkan Kurşun’dan Sarıyer Belediyesi’ne çarpıcı iddialar!

  • İstanbul Gündemi
  • 09.10.2022 - 11:39

AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun, basın mensuplarına Belediye Meclis Üyeleriyle beraber Sarıyer’in güncel meselelerine dair açıklamalarda bulundu. Sarıyer Belediyesi hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunan Başkan Kurşun, ‘Geçtiğimiz hafta bütçe görüşmeleri Sarıyer Belediyesi‘nde yapıldı. Tabii Sarıyer Belediyesi‘nde hem bütçe hem de performanslar görüşüldü. Sözlerimin başında hemen ifade edeyim. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu sene de gerek bütçede gerek performansta Sarıyer Belediyesi sınıfta kaldı.’ dedi.

‘CHP’Lİ SARIYER BELEDİYESİ, SARIYER’İ SARIKÖY YAPTI!’

Sarıyer Belediyesi hakkında çarpıcı söylemlerde bulunan AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun, ’Sarıyer Belediyesi, Türkiye‘deki belediyeler içerisinde en borçlu belediyelerden bir tanesi. 177 kilometre kare üzerinde, 350 bin nüfusa sahip, 250 bin seçmeni olan boğazın incisi, İstanbul‘un nefesi diye ifade ettiğimiz Sarıyer‘imizi maalesef şu anki CHP’li Sarıyer Belediyesi yönetimi, koskoca bir Sarıköy‘e döndürdü. Sarıyer‘imiz koskoca bir Sarıköy oldu. Sarıyer de Sarıyerliler de İstanbullular da bunu hak etmiyor.’ ifadelerini kullandı.

‘BAŞKA SARIYER YOK, SARIYER HEPİMİZİN!’


Sarıyer‘de çocukları büyütecek nesillerin yaşaması ve Sarıyer‘in güzelleşmesi için hep birlikte mücadele edilmesi gerektiğini söyleyen Kurşun, ‘Mülkiyet açısından da gayrimenkul açısından da Türkiye‘nin en değerli ilçesi Sarıyer‘imiz ve İstanbul‘un, Türkiye‘mizin en güzel ilçesi Sarıyer‘imiz. Başka Sarıyer yok. Sarıyer hepimizin. Biz bu şehirde doğduk, bu şehirde büyüyoruz. Bu şehirde çocuklarımızı büyütecek, nesillerimizin yaşaması için, bu şehrin güzelleşmesi için hep birlikte mücadele edeceğiz. Sarıyer‘in mülkiyet probleminin çözülmesi için, bu sorunun giderilmesi adına Sarıyer Meclis Üyesi olan iki arkadaşımız ilçemizi İBB Meclisi’nde de temsil ediyorlar. Grup Başkan Vekilimiz Sayın Hüseyin Coşkun Bey ve Sayın Salih Kadıoğlu Bey mülkiyet sorununun çözümü için göstermiş oldukları gayrete, grubumuz adına yapmış oldukları çalışmalara, sizler de şahitsiniz. Biliyorsunuz Sarıyer‘imizin marka değeri olan, bir dönem dört büyüklerinin baş belası diye ifade edilen 1940 yılında kurulmuş Sarıyer kulübümüzle ilgili ve stadımızla ilgili sorunlarımız var. Boğazın incisi dediğimiz, Sarıyer‘imizde yapılan kaçak yapılarla ilgili sorunlarımız var.’ ifadelerine yer verdi.

‘SARIYER BELEDİYESİ GELECEĞİMİZİ İLGİLENDİREN YATIRIMLARA BÜTÇE AYIRMIYOR!’

Kağıthane Belediyesi ile Sarıyer Belediyesi arasında karşılaştırma yapan İlçe Başkanı Kurşun, ‘Dün (7 Ekim) Sarıyer‘in geleceğini ilgilendiren 2023 yılı bütçe ve performans programlarını değerlendirdik. Biz bunu defalarca diğer dönemde bütçe görüşmelerinde de anlattık. Yatırımı anlattık, giderleri anlattık. Ama maalesef Sarıyer Belediyesi Sarıyer’in geleceğini ilgilendiren yatırımlara bütçe ayırmıyor. Bizim Sarıyer Belediyesi’nin bütçesi 1 milyar 692 milyon. Yanı başımızda bulunan Kağıthane‘nin bütçesi 1 milyar 491 milyon ve borçsuz bir belediye. Artı olarak kasasında fazla parası olan bir belediye. Bizde olan bütçenin takriben 2023’e devreden
borcu 1 milyar lira civarında olacak. Yani bütçe fazla ama harcama, yeme, içme çok çok daha fazla. Diğer belediyelerimiz yatırım yapıyor. Biz yatırıma para ayıramıyoruz.’ dedi.

‘BELEDİYE, BORÇ KONUSUNDA KAMUOYUNU BİLGİLENDİRMEK ZORUNDA AMA BUNU YERİNE GETİRMİYOR!’

Sarıyer Belediyesi’nin borçlarını açıklamadığını aktaran AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı, ‘Sarıyer Belediyesi’nin net borcu geçen seneki devreden borca göre 850 milyon civarındaydı. Büyük ihtimalle bu sene sonu itibariyle bir milyarın üstünde olacak. Sarıyer Belediyesi‘nin borcunun miktarını bilmiyoruz. Öğrenemiyoruz. Defaatle sormamıza rağmen bunu açıklamıyorlar. Yasal olarak açıklamak mecburiyetindeler. Meclis üyesi arkadaşlarımıza bu hususta bilgi vermek, kamuoyunu bilgilendirmek mecburiyetindeler. Fakat bu hususta da belediyeden şu ana kadar bir dönüş olmadı.’ ifadelerine yer verdi.

‘VATANDAŞA HİZMET İÇİN PARA BULUNAMIYOR, TANITIM VE TEMSİL İÇİN BULUNABİLİYOR!’

Vatandaşa hizmet için bütçe ayrılmadığını dile getiren Başkan Kurşun, ‘Özel kalem müdürlüğü içerisindeki temsil tanıtma gideri 16 milyon. Vatandaş hizmet bekliyor, biz temsil tanıtmaya 6 milyon harcıyoruz. Basın yayına ayrılmış olan temsil ve tanıtımlar, 14 milyon 500 bin. Kültür ve Sosyal Hizmetler ayrılan temsil ve tanıtımlar 5.5 milyon. Vatandaş yol bekliyor, asfalt bekliyor, kaldırım bekliyor ama onlara para bulamıyoruz. Sadece tanıtım ve temsil için, ağırlama için, yeme içme bütçesinin 40 milyon olduğu bir belediye Türkiye‘de bulamazsınız değerli arkadaşlar. Eşi benzeri olmayan bir başka örneği olmayan Sarıyerli‘nin hiç hak etmediği bir durumla karşı karşıyayız.’ ifadelerini kullandı.

‘38 TANE MAHALLEDE BİR TANE ESERİ OLMAYAN BİR BELEDİYEYLE KARŞI KARŞIYAYIZ!’
Sarıyer Belediyesi’nin spor alanında yatırım yapmadığını iddia eden İlçe Başkanı Kurşun, ‘Sarıyerliler’i bu denli affedersiniz salak yerine koyan bir başka belediye yönetimi olmamıştı.
Eşi ve benzeri olmayan bir belediye, adeta yolsuzluklar içerisinde. Sarıyer Spor Kulübü‘ne bir kuruş desteği olmayan bir yönetim var. Otuz sekiz mahallede bir tane eseri olmayan taş üstüne taş koymayan bir belediyeyle karşı karşıyayız.’ dedi.

‘İLLA TANITIMA PARA HARCAYACAKSAN SARIYERLİ YEREL GAZETECİLERİMİZE HARCA!’
Yayın ve tanıtım için fazlaca bütçe ayırıldığını iddia eden AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun, ‘Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün bütçesi takriben 32 milyon TL civarında. Bu yüksek bir bütçe. Biz her seferinde bunlarda kısıtlama yapılması gerektiğini söylememize rağmen bir türlü bundan vazgeçilmedi. Eğer basına tanıtım için bir para harcanacaksa Sarıyer Belediyesi‘ni en iyi şekilde bizim Sarıyerli yerel basınımız, gazeteci kardeşlerimiz, buranın çamurunu, buranın tozunu, toprağını çeken basın mensubu arkadaşlarımız hak ediyorlar. Eğer bu otuz iki trilyon parayı harcaman gerekiyorsa Sarıyerli basın mensubu arkadaşlarımızla paylaşacaksın. Onlar Sarıyer‘in gerekli şekilde tanıtımını yapacaklar.’ ifadelerini kullandı.

‘BURADA YOLSUZLUK VAR, CİDDİYETSİZLİK VAR!’

Sarıyer Belediyesi’nin yolsuzluk yaptığını iddia eden AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı, ‘Sarıyerli hemşerilerim, buradan bir kez daha, bir kez daha sesleniyorum: Burada yolsuzluk var. Burada ciddiyetsizlik var. Burada hakikaten vicdanınıza seslenerek bir kez daha söylemek istiyorum. Burada Sarıyerli‘nin yetimlerin tüyü bitmemişlerin hakkı var. Sarıyerli Belediyemiz muhtarlarımızla bir anket yapmış. Ve anketin sonucunda muhtarlarımızın yaklaşık yüzde seksen beşi Sarıyer Belediyesi‘nin yönetiminden memnun olduğunu beyan etmiş. Biz şunu ifade etmek istiyoruz ki yolu olmayan, sokağı olmayan, asfaltı olmayan, pazarı olmayan, otoparkı olmayan bir muhtarımız herhalde bu cevabı vermemiştir. Bu soru İBB Başkanı Daire Başkanı‘nın toplantısında muhtarlara fırça atmasından sonra mı soruldu yoksa ondan önce mi? Onu da merak ediyoruz… İBB Muhtarlıklar Daire Başkanı başta olmak üzere orada bulunan ve orada Sarıyerli muhtarları savunmayanları şiddetle kınadığımı bir kez daha ifade etmek istiyorum.’ ifadelerini kullandı.

‘2024’TE ALLAH’IN İZNİYLE BU İŞ BİLMEZ YÖNETİMİ GÖNDERECEĞİZ!’

Sarıyer Belediyesi yönetimin Belediye’yi batırdığını iddia eden Başkan Kurşun, ‘2022 yılında balıkçılar çarşısı yapılacağını beyan etmişler. Maalesef henüz böyle bir çalışma ve böyle bir hizmet yapılmadığını görüyoruz. Bu iş bilmez yönetimi 2024’te Sarıyer‘den Allah‘ın izniyle göndereceğiz. Çünkü Sarıyerlilerin canına artık tak etmiştir. Bu iş bilmez yönetim Sarıyer Belediyesi‘ni batırmıştır. Borç batağı içerisinde Türkiye‘nin en borçlu belediyesi Sarıyer Belediyesi‘dir.’ ifadelerine yer verdi.

‘HER SEÇİMDE 800 YATAKLI YURT VAADİNİ DEĞİŞTİRİP DEĞİŞTİRİP SUNUYOR!’

Sarıyer Belediyesi’nin vaatlerini yerine getirmediğini iddia eden Belediye Meclis Üyesi Verda Yiğit, ‘Tek bir vaadini bile hayata geçirmemiş bir belediye başkanımız var. Bir de vaatlerini her seçimde revize de etmiyor. Aynı vaatlerle devam ediyor. İnsan utanır da bir dahaki seçimde der ki başka bir vaat sunayım size. Der ki “Onu yaptım, bu da yenisi.” Ama yok. O yenisini de yapmıyor. 2014’te bir vaadi var. İstinye’de öğrenci yurdu yapacak 800 yataklı. Biz şimdi geriye döndük, gittik, dedik ki bari vaatlerine bakalım da bu programda belki bu vaatlerden birisine rastlayabiliriz. Kafamızda da biliyoruz ama yok. O sekiz yüz yataklı öğrenci yurdu yok. Sonra 2019’daki vaatlerinde diyor ki ‘Darüşşafaka‘ya bir sekiz yüz yataklı öğrenci yurdu yapacağım’. Yurdu gezdiriyor yani. Sarıyer Belediyesi‘nin bu yönetimle yönetilişi on üç buçuk yıl oldu şu anda. On üç buçuk yılda Sarıyer Belediyesi‘nin yapmış olduğu bir tane okul var mı? Sarıyer Belediyesi‘nin Sarıyerlilere, Sarıyer‘in gençlerine armağanıdır diyeceğimiz bir tane lisesi var mı?’ ifadelerini kullandı.

‘SARIYER BELEDİYESİ İYİ BİR ŞEY YAPSIN, ALKIŞLAMAYAN NAMERTTİR!’

Sarıyer Belediye’sinin iyi bir şeyler yapınca alkışlayacağını söyleyen İlçe Başkanı Kurşun, ‘Sarıyer Belediyesi, Sarıyer Belediye Başkanı iyi bir şey yapsın, alkışlamayan namerttir. Sarıyer Belediyesi, Sarıyerli yurttaşlarımızın, vatandaşlarımızın hayrına, otopark yapsın, kütüphane yapsın. Sarıyerlilerin ihtiyaçlarını giderecek bir hizmet yapsın. Alkışlamayan namerttir diyorum. Ama yok. Keşke alkışlayacağımız yatırımlar yapsa ama bu bütçeyle bu yatırımları yapamazsınız. Bu bütçede yatırım yok. Bu bütçede Sarıyerlilere hizmet etme niyeti ve gayesi yok.’ dedi.

‘SEN OKUL YAPMA, ONU BİZ YAPARIZ, SEN ÜZERİNE DÜŞENLERİ YAP!’
Sarıyer Belediye’sine ait yüzme havuzu olmadığını söyleyen AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı, ‘Verda Hanım okuldan bahsediyor. Ya okulu sen yapma, biz yaparız. AK Parti iktidarı olarak, Cumhur İttifakı olarak okulu biz yaparız. Sen üzerine düşeni yap. Sarıyerlilerin ulaşımdaki sorunlarını çöz. Kavşak yap, spor tesisi yap, kültür merkezi yap, kütüphane yap. Yüzme havuzu yap. 350 bin nüfusu olan Sarıyer Belediyesi‘ne ait bir tane yüzme havuzu yok değerli arkadaşlar.’ dedi.

‘SARIYER BELEDİYESİ TÜRKİYE’NİN GÜNDEMİNE FIRTINAYA ÖPÜCÜK HEYKELİYLE Mİ GELMELİYDİ?’

Fırtınaya öpücük heykeli hakkında konuşan Başkan Halil İbrahim Kurşun, ‘Belediye başkanımız zaten Sarıyer‘de hiç yok. Hiçbir sorunuyla ilgilenmiyor. İşte sahilde yürüyüş yapmış, sahil yoksa kum zambakları festivali yapmış, edebiyat günleri yapmış… Elle tutulur bir proje yok. Ama tabii Fırtınaya Öpücük heykelimiz var. Sarıyer Belediyesi Türkiye gündemine Fırtınaya Öpücük heykeliyle mi gelmeliydi değerli arkadaşlar? Dünyada eşi ve benzeri yok. Herhalde bu anlamda bu alanda eşsiz olalım diye böyle bir heykel yapmış olmalılar. Söyleyin bir araya geldiğimizde de adam gibi bir martı heykeli yapacaksa yapsın.’ ifadelerini kullandı.

‘DEVLET AKLI HİÇ YOK!’

Yapımı henüz bitmeyen Aşevi hakkında konuşan Başkan Kurşun, ‘Türkiye‘nin en önemli holdinglerini ve dünyadaki en önemli şirketlerin şubelerinin olduğu bir lokasyonda bir merkezde aşevi yapacaksınız. Ya siz bu aşevi yaptığınızda buranın ulaşım giderlerini düşünmüyor musunuz? Buradan Çayırbaşı‘na, buradan Fatih Sultan Mehmet Mahallesi‘ne, buradan Kazım Karabekir Mahallesi‘ne, PTT Evleri‘ne yani ihtiyaç sahibi olan bu mahallelere nasıl ulaştıracaksınız bu yemeği? Yani bir lokasyon belirlerken de bir devlet aklı dediğimiz program yok. Devlet aklı hiç yok.’ ifadelerine yer verdi.

‘ACİLEN BİR SOSYAL TESİS YAPILMALI’

İlçede sosyal tesis olmadığını söyleyen Başkan Halil İbrahim Kurşun, ‘Hala bitirilemeyen ve bu gidişle de bitirilemeyecek bir aş evi projesi bu. Yani aşevinin adı var, kendisi yok. Buradan n Sarıyer Belediyesi yöneticilerine diyorum ki Sarıyer‘in bir sosyal tesisi yok. Konum itibariyle, lokasyon itibariyle, Emirgan Korusu’nun hemen üst başında çok da güzel bir yer, prestijli bir nokta. Sarıyerli yurttaşlarımızın gidebileceği bir sosyal tesisi acilen yapılmalıyız. ’dedi.

 

‘BİR ÇALIŞMA DEVLET HASTANESİNİN ÖNÜNDEYSE, BİR OKULUN ÖNÜNDEYSE BU ACİL BİR ŞEKİLDE YAPILIR’


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na seslenen İlçe Başkanı Kurşun, ‘Buradan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu ve yönetimine de seslenmek istiyorum. İş bilmez yönetim altı ayı geçkin bir süredir İstinye Devlet Hastanesi‘nin önünde bir çalışma yürütüyor. Ya bir çalışma devlet hastanesinin önündeyse, bir okulun önündeyse bu acil bir şekilde yapılır. Ya bir haftada yapılır ya on beş günde yapılır. Ya bir çalışma altı ay sürer mi? İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimi burada sesleniyorum. Şayet bir hizmet yapacaksanız, bir yenilik yapacaksanız, yeni bir hizmet getirecekseniz
burada bunu çok hızlı bir şekilde yapmak durumundasınız. İşte bu da söylediğim gibi bir devlet aklını getirir. Bunu akıl edemeyen bir yönetim anlayışıyla İstanbullu karşı karşıya.’ dedi.

‘HESAP VERİLEBİLİR DEĞİL! ŞEFFAF DEĞİL! DENETLENEBİLİR HİÇ DEĞİL!’

Ayrılan bütçeler hakkında konuşan Grup Başkan Vekili Hüseyin Coşkun, ‘Basın bütçesi çoksa yine demek ki Cumhuriyet Gazetesi‘ne, Sözcü Gazetesi‘ne sayfa sayfa ilanlar vererek günlük tirajından daha fazla gazete satın almaya devam edeceğiz. Tamamen bir seçim bütçesi bizi bekliyor. Sporda yokuz, sosyal işlerde yokuz, yatırımlarda yokuz, hizmette yokuz, çevre yatırımlarında yokuz. Hesap verilebilir değil, şeffaf değil. Denetlenebilir hiç değil.’ dedi.

‘MİLLETİN AKLIYLA ALAY ETME!’

Ekrem İmamoğlu’na ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e seslenen AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı, ‘İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı‘na diyorum ki ey Sayın İmamoğlu! Sarıyer Belediye Başkanı Sayın Şükrü Genç, milletin aklıyla alay etme. Milletle dalga geçme. Sana yetki verildi, hak sahiplerine emlak rayiç bedeli üzerinde yerlerini sat. Pınar Mahallesi‘nin mülkiyet problemi çözüldü. Manşet, manşet, manşet. Rumeli Hisarı‘nın sorunlarını çözdük. Hodri meydan. Dedik ki hodri meydan. Buyurun Sarıyerlinin mülkiyet sorununu çözün.’ ifadelerini kullandı.

‘BU ALÇAKLIKTIR!’

Açıklamalarının sonlarına doğru gelen İlçe Başkanı Kurşun, ‘Cumhuriyet Halk Partisi‘nin genel başkan yardımcısının otel masrafları Sarıyer Belediyesi tarafından ödeniyor. Sarıyer‘in tüyü bitmemiş yetimlerinin hakkı Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcılarının ve yöneticilerinin otel masraflarına harcanamaz. Bu alçaklıktır.
Daha ileri bir ifade kullanmak istemiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız diyor ki Cumhuriyet Halk Partisi çukurdur, çamurdur. Hilton‘daki maliyetlerin ne kadar olduğunu ümit ediyorum ki sizler de bir araya geldiğinizde belediye başkanına sorarsınız. Maslak Hilton‘da evet. Bunun belgeleri var. Belgeleri giderleri sizlerle paylaşılacak önümüzdeki günlerde.’ dedikten sonra toplantı sona erdi.

Edanur Aktürk - İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.