Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çok konuşulacak faiz tahmini! ‘Ben yüzde...’

Çok konuşulacak faiz tahmini! ‘Ben yüzde...’

Habertürk'teki canlı yayında Gazetesi Mehmet Akif Ersoy’un sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Ege Yazgan, ekonomik politikada büyük bir değişim beklediğini söyledi. Yazgan’ın faiz tahmini gündem oldu.

  • İstanbul Gündemi
  • 16.06.2023 - 09:30

KKTC ve Azerbaycan dönüşü uçakta gazetecilerin konuya ilişkin 'sorularını' yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Hazine ve Maliye Bakanımızın adımlarını süratle, rahatlıkla Merkez Bankası'yla atmasını kabullendik." sözleri bazı kesimler tarafından faiz artışı sinyali olarak yorumlanmıştı.

“EKONOMİ POLİTİKASINDA BİR DEĞİŞİM OLACAĞI SİNYALİ VERİYOR”

Habertürk'teki canlı yayına katılan Prof. Dr. Ege Yazgan, ekonomik politikada büyük bir değişim beklediğini söyleyerek "Seçimlerin ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Mehmet Şimşek'in getirilmesi ve Merkez Bankası'ndaki değişiklik, bize son iki yıldır uygulanan ekonomi politikasında bir değişim olacağı sinyali veriyor" diye konuştu.

“YÜZDE 30 CİVARI FAİZ ORANI BEKLİYORUM”

Faiz artırımıyla tüm sorunların çözülmeyeceğini belirten Yazgan, "Faizin yukarı çıkartılması bütün sorunların çözüleceği anlamına gelmiyor. Bu sadece bir başlangıç olacak. Ben doğrusu yüzde 30 civarı faiz oranı bekliyorum. Yani şuan 8,5 olan politika faizinin 21,5'luk bir artışla 30'a gelmesini bekliyorum" dedi.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.