Dolar 34,0695
%-0.08
Euro 38,1102
%0.04
Altın 2.874,080
%-0.03
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İlk kurbanlıklar İstanbul’a geldi

İlk kurbanlıklar İstanbul’a geldi

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, Anadolu'nun birçok ilinden kurbanlık hayvanlar İstanbul’a getirilmeye başlandı. Hayvan sahiplerinin hayvan pazarındaki hazırlıkları da sürüyor.

  • İstanbul Gündemi
  • 14.06.2023 - 16:56

Gece yarısı itibarıyla ilk kurbanlıklar İstanbul'a getirilirken, İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Kuzey Marmara Otoyolu Riva mevkiinde bulunan Canlı Hayvan Sevk Kontrol Noktası'nda denetim gerçekleştirdi.

TIRLAR TEK TEK KONTROL ETTİ

Jandarma ve zabıta ekiplerinin de destek verdiği denetimlerde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı veteriner hekimler, kurbanlıkların olduğu kamyon ve TIR'ları tek tek kontrol etti. İl dışından gelen sürücülerin evraklarını tek tek inceleyen ekipler, hayvanların küpe numaraları ile evrak üzerindeki numaralarını karşılaştırdı. Kontrolü yapılan araçlar, hayvan pazarlarına doğru yoluna devam etti.

“SATIŞLARIMIZ BAŞLADI DAHA SİFTAH YAPAMADIK”

Hayvan besicisi Recep Aras, “50 liradan başlıyor 130 - 140 liraya kadar hayvan var. Yemden dolayı Şu an çadır yerini 120 bin liraya tuttuk. İçinde kamyon parası var çoban parası var, bizim çalışmamamız var. Geri dönüş yaptığımız zaman zarardayız yani. Satışlarımız başladı daha siftah yapamadık. Müşterileri bekliyoruz burada. İnşallah satarız” dedi.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.