Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP lideri Kılıçdaroğlu’ndan eleştirilere yanıt! ‘Haksız değerlendirmeler...’

CHP lideri Kılıçdaroğlu’ndan eleştirilere yanıt! ‘Haksız değerlendirmeler...’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs seçimlerinde DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi’ne CHP listelerinden yer verilmesine ilişkin gelen eleştirilere yanıt verdi.

  • İstanbul Gündemi
  • 30.08.2023 - 14:16

2023 seçimlerinde aldıkları yenilginin ardından CHP'nin ve Millet İttifakı'nın lideri olarak eleştiri oklarının hedefi haline gelen Kemal Kılıçdaroğlu'ndan CHP'de yaşanan tartışmalara ilişkin çarpıcı mesajlar geldi.

“PARTİ BU ŞEKİLDE DE YENİLENİYOR”

Serbestiyet'ten Oral Çalışlar'a konuşan Kılıçdaroğlu, “Seçimden birkaç gün sonra kamuoyu önüne ekibimle birlikte çıkıp hesap vermeyi, bir özeleştiri yapmayı gerçekleştirebilirdik. Aslında parti kademelerinde bunu yaptık. Ama açıktan herkesi bilgilendirici bir değerlendirme yapmamış olmamız bir eksiklik. Millet İttifakı’nın bileşenleri ile böyle bir deneme yapılabilirdi ama onlar adına konuşmak doğru olmaz. Üzerimizde seçim sonrası ağır bir baskı oluştu. Partiyi dağıtacak kadar sert bir baskı. Bu hâlâ sürüyor. CHP’de şu anda il ve ilçe örgütlerinin başındaki arkadaşlarımızın çoğu eski gençlik kollarında çalışanlar. Parti bu şekilde de yenileniyor” dedi.

“BAZI ULUSALCI SEÇMENLER BU PROPAGANDANIN DA ETKİSİYLE AŞIRI MİLLİYETÇİ SEÇENEKLERİ TERCİH ETTİ”

CHP'nin diğer partilerle ortak milletvekili listesine gelen eleştirileri haksız bulan Kılıçdaroğlu, “Diğer partilerle oluşturduğumuz milletvekili aday listelerine yönelik eleştiriler haksızdır. Yüzde 25 oyumuz var, yüzde 50’ye ulaşmak için müttefiklere muhtacız. Bu listeleri bahane ederek partimiz içinde sert ve öfkeli tepkiler örgütlendi. ‘Parti sağa kayıyor’ haksız değerlendirmeleri yapıldı. Bazı ulusalcı seçmenler bu propagandanın da etkisiyle aşırı milliyetçi seçenekleri tercih etti. Bu partilerle yapılan ittifakın belgeleri olan ortak Protokol ve Anayasa değişiklik taslağı okunduğunda gelişmiş bir demokrasi programı hazırlandığı görülebilir” ifadelerini kullandı.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.