Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

Çekmeköy Belediyesi Kahramanmaraş'ta Ramazan hazırlıklarına başladı!

  • İstanbul Gündemi
  • 22.03.2023 - 13:11

Depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta Ramazan ayı için yapılan çalışmalar, oldukça titiz ve özverili bir ekibin çalışması ile devam ediyor. Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz'ın önderliğinde gerçekleşen çalışmalarda, tam 350 konteynerlik bir yaşam alanı oluşturuldu.

HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI!

Kahramanmaraş Afşin'de kurulan yaşam alanı içerisinde, konteyner kentlerin ilk etabı tamamlanırken; aileler alanlara yerleştirilmeye başlandı. Konteyner kentte; mescit, kütüphane, sosyal tesisler ve aş evleri kuruldu. Bununla beraber, Ramazan boyunca 1500 kişiye aşevinde yemek servisi yapılacak. Aynı zamanda, Ramazan ayı süresince, depremzede aileler için; iftar, sahur yemekleri verilmeye devam edecek. İftar saati dışında da depremzede ailelere hizmet verilmeye devam edecek. Afşin'de kurulan aşevi, gün içerisinde hizmetine kesintisiz olarak devam edecek. Kente kurulan mobil büfe aracı ise, vatandaşlar için; çay ve ve kahve servisi yapmaya devam edecek. Aynı zamanda, çocuklara da kahve, çikolata ve meyve suyu ikramları yapılacak.

AFŞİN'DE RAMAZAN AYI ETKİNLİKLERİ

Kahramanmaraş Afşin bölgesinde kurulan konteyner kentlerin içerisinde; kıyafet dolabı, televizyon, ceket, masa, sandalye, halı, yatak, ranza, çamaşır makinesi, mini fırın, buzdolabı, set üstü ocak, çatal bıçak takımları, ve yemek setleri gibi temel ihtiyaçlar da yer alıyor. Bununla beraber, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz'ın talimatları ile bölgede çeşitli etkinlikler de düzenlenmeye başlanacak. Bu etkinlikler; animasyon, Karagöz Hacivat gösterisi, ortaoyunu, çocuk tiyatrosu, jonglör gösterisi, sihirbaz gösterisi, kukla gösterisi, sosis balon atölyesi, kitap boyama atölyesi, bubble gösterisi ve yüz boyama atölyesinden oluşuyor. Bu etkinlikler esnasında, çocuklara; balon, oyuncak, şapka, boyama kitabı, kuru boya, kutu oyun,  Osmanlı Şerbeti dağıtımı, Osmanlı Macunu dağıtımı, patlamış mısır, çocuk hijyen seti, pamuk şeker, günlük ve kalem seti dağıtımı yapılacak.

 

DEPREMZEDELER İLE BİR ARAYA GELDİ!

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, konteyner kentlerin oluşum aşamasının tamamlandığı esnada, aileler ile bir araya gelerek onlarla sohbet etti ve çocuklara da hediyeler verdi. Aşevinde çıkan ilk yemekleri vatandaşlara ikram eden Poyraz, esnaf ziyaretinin ardından; Altunelma Köyü'nde yaşayan Sert ailesini ve özel bakım ihtiyacı olan çocuklarını ziyaret etti. Çekmeköy Belediyesi, Afşinde; 100 adet konteyner dükkan, personelleri ve iş imkanları, dezenfeksiyon, temizlik ve sağlık ekipleri ile beraber, bölgedeki yaralar sarılana kadar çalışmalarını sürdüreceğini bildirdi.

 

 

 

Göksenin Aktaş - İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.