Dolar 34,2238
%0.05
Euro 37,9545
%0.48
Altın 2.917,000
%-0.43
Bist-100 9.177,00
%-1.86

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Player yükleniyor...

BTP liderinden Mahir Ünal'a sert tepki!

  • İstanbul Gündemi
  • 24.10.2022 - 15:19

Bağımsız Türkiye Partisi  (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, Antalya’da düzenlenen “Mevzu Ekonomi: Çözüm Milli Ekonomi Modeli” programında konuştu.
Konuşmasında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan Baş, Cumhuriyete giden yolun ne kadar zor, ne kadar çetrefilli, zahmetli, insanı hayatından bezdirecek kadar musibetlerle dolu bir yol olduğunun farkında olduklarını söyledi.

'CUMHURİYETE SAHİP ÇIKACAĞIZ'

Cumhuriyet Bayramının bu bilinçe kutlanması gerektiğini altını çizen Baş, 'Babamın, ‘Cumhuriyet Bayramında evinize bayraklar asın. Eğer siz evinize bayrak asmazsanız, diğer milletlerin askerleri gelir, kendi bayraklarını sizin evinize asar’ diye beylik bir lafı vardı. Biz Cumhuriyete bu bilinçle sahip çıkacağız” diye konuştu. 

Hüseyin Baş, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın, 'Cumhuriyet bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir. Bugün konuştuğumuz Türkçe ile bir düşünce üretemeyiz, sadece konuşma ihtiyacımızı karşılayabiliriz’' yönündeki açıklamasına da sert tepki gösterdi. 

'CUMHURİYETİN İMKANLARIYLA O GÖREVE GELMİŞ...'

“Cumhuriyetin imkanlarıyla hükümet olmuş kişiler cumhuriyete bu lafı ediyor.' diyen Baş, şöyle devam etti:

'Bunu duyunca gerçekten çok içerledim. BTP kurulduğundan beri ‘Bu hükümetin Cumhuriyetle bir problemi vardır, bakın bunlar bizim başımıza bela açar‘ diyerek kapı kapı anlattık. Bugün gördüğümüz tablo bunun bir ispatıdır. Şimdi bu arkadaş, ‘bizim düşünme setlerimiz elimizden alındı’ diyor. Ben de dedim ki, bunlar düşünürken ne yaptı? Bunlar düşünme setleri elindeyken ülke işgale uğradı! Bu topraklar kimin düşünce yöntemleriyle işgal edildi.'

BTP lideri Hüseyin Baş, Atatürk‘ün zor şartlar altında Cumhuriyet‘i kurduğunun altını çizerek, 'Cumhuriyet kuruyor ve eğitim seferberliği başlatıyor.  Fabrikalar açıyor, herkes iş güç sahibi oluyor. Bakın Atatürk‘ün yaptıklarını saymakla bitiremeyiz. Benim size en önemli tavsiyem okuyun arkadaşlar zira mürekkebin akmadığı yerde kan akıyor. Sizin düşünme setleri dediğiniz şeyler bize cehalet getirdi.' diye konuştu. 

'BU SÖZLER MİLLİ GÜVENLİK PROBLEMİDİR'

Baş sözlerini, 'Böyle bir ortamda neymiş efendim Cumhuriyet bunları elimizden almış. Şimdi bu açıklama, bu söylem bir milli güvenlik problemidir çok ciddi söylüyorum ve bu insanlar bu ülkeyi yönetiyorlar. Eğer siz yarın bu ülkenin egemenliğine sahip olmayı devam ettirmek istiyorsanız, Türk milleti bu ülkenin egemenidir, bu ülkenin yönetiminde söz sahibidir demek istiyorsanız bu hükümeti değiştirmek zorundayız.” diyerek tamamladı. 

Halil Başer - İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.