Dolar 34,1093
%0.27
Euro 38,1021
%0.12
Altın 2.858,420
%1.03
Bist-100 9.954,00
%-0.22

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Bilim insanlarından çarpıcı araştırma! Kiralık evlerde kalanlar...

Bilim insanlarından çarpıcı araştırma! Kiralık evlerde kalanlar...

Essex Üniversitesi ve Adelaide Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada, bilim insanları kiralık evde yaşamanın sigara ve işsizlikten daha çok stres yarattığını tespit etti.

  • İstanbul Gündemi
  • 16.10.2023 - 18:57

BBC'nin haberine göre, araştırmacılar, çalışmalarında "Özel ev kiralamaların, daha hızlı biyolojik yaşlanma ile bağlantılı olduğunu bulduk" ifadesini kullandılar.

STRESİN VE KİRLİ BÖLGELERDE YAŞAMANIN ETKİSİYLE BAĞLANTILI

Ayrıca, "Daha da önemlisi, özel kiracılığın etkisi, işsizlik yaşamak veya sigara içmiş olmakla hiç içmemiş olmanın etkisinden daha fazla" şeklinde belirtildi. Araştırmaya göre, geçmiş konut koşulları, tekrarlayan konut borçları ve çevresel sorunlar gibi faktörlerin de biyolojik yaşlanma ile ilişkili olduğu görüldü. Bu biyolojik yaşlanmanın nedenlerinden bazıları, kira ödemeleriyle ilgili stresin ve kirli bölgelerde yaşamanın etkisiyle bağlantılı.

GÜVENLİK VE MALİYET AVANTAJLARI SUNDUĞUNU GÖSTERDİ

Araştırma ayrıca, sosyal konutlarda yaşayan insanların bu olumsuz etkileri yaşamadıklarını ve özel ev kiralamalarının güvenlik ve maliyet avantajları sunduğunu gösterdi. Yaşlandıkça, konut ihtiyaçlarının değişebileceği ve yaşlı bireylerin bu değişiklikleri düşünürken bazı önemli kriterlere dikkat etmeleri gerektiği vurgulandı.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.