Dolar 34,1121
%0.28
Euro 38,1045
%0.13
Altın 2.863,200
%1.2
Bist-100 9.966,00
%-0.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Meteoroloji'den sarı alarm! Kuvvetli yağmur ve sel uyarısı!

Meteoroloji'den sarı alarm! Kuvvetli yağmur ve sel uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden son dakika uyarısı geldi. 8 il için sarı uyarı yapılırken, vatandaşların sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması istendi.

  • İstanbul Gündemi
  • 16.10.2023 - 09:54

Yağışların, Karadeniz kıyı kesimi ile Sakarya, Van, Ağrı ve Bitlis çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor.

8 İL İÇİN SARI UYARI

Meteoroloji, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Ağrı, Van ve Bitlis için sarı uyarıda bulundu. Hava sıcaklığını yağış alan yerlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege ile Karadeniz kıyılarında kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ UYARDI!

Kuvvetli Yağış Uyarısı: Yağışların, Karadeniz kıyıları ile Sakarya, Van, Ağrı ve Bitlis çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı: Rüzgarın; Marmara ve Kuzey Ege ile Karadeniz kıyılarında kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Toz Taşınımı Uyarısı: Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda toz taşınımı beklendiğinden görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.